Elx recupera amb emoció la representació de la troballa de la Mare de Déu de l'Assumpció

Des que va arribar la covid no s'havia celebrat el moment en què el guardacostes Francesc Cantó va trobar l'arca amb la imatge de la patrona ara fa 650 anys

Elx recupera amb emoció la representació de la troballa de la Mare de Déu de l'Assumpció / À Punt NTC

Després d'una interrupció de dos anys per la pandèmia, il·licitans i il·licitanes han viscut amb emoció la troballa de la Mare de Déu de l'Assumpció, en la platja del Tamarit de Santa Pola (Baix Vinalopó). Aquest dimecres de matinada s'ha rememorat el moment en què el guardacostes Francesc Cantó trobà l'arca amb la imatge de la patrona, ara fa 650 anys.

Estava a punt de trencar l'alba, quan Cantó trobà a la platja del Tamarit, en l'actualitat en terme de Santa Pola, una arca en forma de barca. Quan l'obrí, va descobrir la imatge de què esdevindria la patrona d'Elx, la Mare de Déu de l'Assumpció, i va caure de genolls. Però l’estàtua no era l’única sorpresa que l’arca tenia per al guardacostes. Dins de l’arca estava també la Consueta, un pergamí que contenia el text i la música del Misteri d'Elx. 

Malgrat la matinada i el fred, il·licitans i il·licitanes han viscut amb moltes ganes i emoció la representació perquè “ja tocava celebrar la festa”. Tant qui assistia a la representació per primera vegada com els més veterans i veteranes han gaudit d’un espectacle “superemocionant” que, asseguren, els ha posat els pèls de punta. 

Després de la representació de la trobada de la Verge, s’ha celebrat la tradicional missa de campanya i, més tard, la romeria ha enfilat cap a Elx (Baix Vinalopó). Milers de persones ha acompanyat la Mare de Déu —entre altres entitats festeres i autoritats— en el recorregut dels 15 quilòmetres que separen la platja del Tamarit de Santa Pola de la Basílica de Santa Maria d'Elx.

Finalment, a les 15:00 hores s’ha viscut un dels moments més multitudinària d’aquesta festa de la Vinguda de la Mare de Déu, quan Cantó ha galopat fins a l'Ajuntament d'Elx.

També et pot interessar

stats