Elx brilla en la Nit de la Roà

Milers d'il·licitants i il·licitanes omplin els carrers amb ciris encesos a la mà per a vetlar la Mare de Déu 

Nit de la Roà a Elx

La nit de la Roà ha omplit de llum la ciutat d'Elx i ha tornat a convertir els carrers del nucli històric en un vetlatori espontani amb la ciutadania com a protagonista. Els milers de ciris que portaven en mà conjuminen tradició, devoció i història en la nit més llarga i intensa de les festes patronals de la capital del Baix Vinalopó.

Al final de la primera part del Misteri, la Vespra, Maria mor envoltada dels apòstols. El cos jau al cadafal de la basílica, per on ha passat un riu de gent durant la nit. El poble il·licità no dorm, vol venerar i encomanar-se a la seua patrona en una emotiva cerimònia que es fon de forma espontània amb la part més profana de la festa. 

Elx viu aquest dilluns un dia apoteòsic, que culmina amb la representació de la segona part del Misteri aquesta vesprada: la coronació de Maria. Es podrà seguir en directe per la televisió d'À Punt, a partir de les 18:00 hores. Després serà el torn de la nit de l'Albà, que no es va poder celebrar dissabte i posarà punt final a unes festes que són patrimoni de la humanitat.

També et pot interessar

stats