Elx s’acomiada del Misteri amb la Festa

La Nit de l’Albà se celebra finalment aquest dilluns després que l'espectacle pirotècnic s’ajornara el passat dissabte per les inclemències meteorològiques

Imatge de la Festa, a la Basílica de Santa Maria d'Elx
Imatge de la Festa, a la Basílica de Santa Maria d'Elx

Últim dia de celebracions grans a Elx. Aquest dilluns la Festa posarà punt final a les festes d’agost de la capital del Baix Vinalopó, amb la representació de la segona part del Misteri. 

Així, un dia després de la Vespra, la basílica de Santa Maria tornarà a ser l’escenari a les 18:00 h del teatre medieval. En aquesta ocasió es representarà el moment en què la Mare de Déu rep sepultura per part dels apòstols i d’un grup de jueus que es converteixen al catolicisme. L’acte arriba al seu cim quan Maria és coronada com reina de la creació i s’entona l'emocionant cant Gloria patri, donant per finalitzat el Misteri d’Elx.

Però la jornada no acaba ací. A banda de la Festa, Elx acull altres actes i activitats que completen la programació de les festes d’agost. Per primera vegada, la Nit de l’Albà coincideix amb la Festa, ja que l’espectacle pirotècnic, que s’havia d’haver celebrat la nit del dissabte, no es va poder dur endavant per la situació meteorològica desfavorable. Així, el consistori va decidir ajornar-la a aquest dilluns a les 23:00 h.

A més, a les 10:00 h del matí es farà la processó del soterrar de la Mare de Déu de l’Assumpció amb un itinerari que eixirà del carrer Urbena i continuarà pel carrer Major de la Vila, la plaça de Baix, el carrer Corredora, Pont dels Ortissos i Capità Lagier, fins a arribar a la plaça del Congrés Eucarístic. 

Durant la resta del dia també hi haurà jocs d’aigua i sarsuela, i el Racó Gastronòmic continuarà al passeig de l’Estació. Finalment, es té previst que es dispare una gran mascletà a les 14:00 h i un castell de focs artificials a mitjanit.

També et pot interessar

stats