El festival de música de cambra de Godella convida a un passeig pel patrimoni local i una experiència gastronòmica

Comença una nova edició del festival, que té com a convidat el prestigiós quartet francés Diotima i la jove directora valenciana Júlia Cruz

Imatges del festival de música de cambra de Godelleta / À Punt NTC

El Festival Internacional de Música de Cambra de Godella arranca aquest dilluns en el Teatre Capitoli amb un concert inaugural que té com a títol Invitació a la dansa, en referència a l'obra del compositor alemany Carl Maria von Weber, títol que és també el lema d'aquesta XV edició del festival.

La peça serà interpretada en la versió original per a piano per Carles Marín, a qui seguiran l'Ensemble del Festival i la formació de Lluna Moonwinds per a interpretar la versió de cambra d'un dels valsos més coneguts de Johann Strauss, el Vals de l'emperador, i acabarà amb els ritmes del Salón Buenos Aires de M. del Águila.

Enguany actua com a convidat especial del festival el prestigiós quartet de cordes francés Diotima, que oferirà dos concerts, el dimarts i dimecres, en el Teatre Capitoli i l'Ermita de Campolivar, respectivament, que oferiran obres de Debussy, Ravel i Gershwin, entre d'altres.

També visita el festival el gran pianista Josep Maria Colom, que es presenta també com a compositor, i ofereix, juntament amb Llúcia Colom i Silvain Guillot, ballarins del teatre de Coburn, un espectacle de música i dansa amb obres del mateix Colom, Chopin i Mozart. Serà divendres en l'escenari del Capitoli.

Aquest mateix dia, a la nit, en Villa Eugenia, està programada una vetlada protagonitzada pel guanyador del Concurs Intercentres Melòman 2021, el guitarrista Stoyan Paskov Todorov.

Com l'any passat, dissabte 15 de juliol a partir de les 19 hores, el quintet LBrass serà l'encarregat de guiar-nos pel passeig musicocultural, al llarg del qual es visitaran diferents punts de la ciutat de Godella, combinant música i patrimoni en una activitat que té la col·laboració del Taller d'Història Local de Godella.

El Festival torna a introduir l'experiència gastronòmica musical, ja que el mateix dissabte a la nit es podrà gaudir als jardins de Villa Eugenia del programa Àries d'òpera sense paraules a càrrec de la violinista Susanna Gregorian i el pianista de Godella Luis Giner. Els assistents a aquest concert gastronòmic escoltaran música de Rossini i Verdi mentre degusten un exquisit menú dissenyat pel restaurant L’Ermita.

Diumenge, en el Teatre Capitoli se celebrarà el concert de clausura, en el qual convergiran en forma d'orquestra tots els participants del festival i del curs de cambra, a més d'un cor participatiu. El programa inclourà el Concert per a dos violins de J. S. Bach, amb els solistes Carles Civera i Olatz Ruiz, i la primera Suite d'El rapte de les sabines, un ballet recentment recuperat i inèdit des del 1785, obra del valencià Martín i Soler.

Com a colofó s'escoltarà la cantata antibèl·lica L'home armat, de Karl Jenkins, un símbol de reflexió davant l'escalada de les guerres en el món. Com a directora convidada actuarà la jove valenciana Júlia Cruz.

El Festival té la col·laboració de la Diputació de València i l'Institut Valencià de Cultura, així com la de l'Ajuntament de Godella. Les entrades es poden adquirir de manera telemàtica a través de la web www.taquillagodella.es i de la plataforma Vivetix i, també, en taquilla fins una hora abans de cada concert.

Festival Internacional de Residències

Paral·lelament a la programació artística, el Festival desenvolupa un vessant formatiu que permet als joves músics compartir espai i coneixement amb figures musicals consolidades, cosa que es plasma en el projecte Joves Talents.

En 2023, el Festival ha aconseguit un acord de col·laboració amb el Festival Internacional de Música (FIM) de València, compartint el concurs de música de cambra que s'organitza, i donant la possibilitat als grups que desitgen participar en el festival, a preparar-se per a aquest concurs amb els artistes convidats. L'eliminatòria es realitzarà a Godella el 17 de juliol, i la final a Manises els dies 19 i 20.

A més, durant tota la setmana se celebrarà el Curs de Música de Cambra que inclourà classes, assajos i classes magistrals amb prestigiosos professors entre els quals figuren el quartet Diotima, Mikhail Spivak i Carles Civera (violins), Julia Hu (viola), Joan Enric Lluna (clarinet) i Carles Marín, Luis Giner i Juan Carlos Garvayo (piano), entre d'altres.

Un festival de referència

El Festival Internacional de Música de Cambra de Godella s'ha consolidat com un festival de referència a la Comunitat Valenciana i a Espanya després d'una llarga trajectòria sota la direcció artística del director d'orquestra i clarinet principal de l'Orquestra del Palau de les Arts, Joan Enric Lluna, nascut i establit a Godella.

Brodsky Quartet, Alexander String Quartet, Moonwinds, Utrech String Quartet, Leticia Moreno, Javier Perianes, Josep Colom, Carles Santos, Carles Marín, Isidora Zebeljan i Clara Cernat, entre d'altres, són algunes de les formacions musicals i artistes que han passat per aquesta trobada que organitza i coordina l'Associació d'Amics per la Música de Cambra de Godella.

També et pot interessar

stats