Early Music Morella clausura l'edició amb més concerts i activitats de la seua història

Aquest important festival de música internacional guanya, any rere any, en projecció nacional i internacional

Un dels concerts d'aquesta edició de l'Early Music Morella
Un dels concerts d'aquesta edició de l'Early Music Morella / Instagram: @earlymusicmorella

El Curs i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista Early Music Morella conclou aquest dijous amb Bassa Capella i una celebració festiva i coral amb 150 músics que compta amb la presència dels Gaiteros de Morella.

El festival, que en aquesta edició té més concerts i activitats que mai, ha acollit aquest dimecres els concerts de Marco García de Pau dirigint el cor Early Music Morella d'una banda i el de Pi de Vittorio, Toni Aparisi i Robert Cases amb el programa Il mondo delle done ("El món de les dones", en italià), d'una altra.

L'alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, s’ha mostrat agraït perquè el festival s’haja celebrat un any més perquè “sempre és difícil finançar aquests esdeveniments que tenen tant d'impacte, atrauen molts visitants i interessen al món de la música antiga i a morellanes i morellans”.

El director artístic d’Early Music Morella, Carles Magraner, ha fet un balanç “molt positiu” perquè el festival ha incrementat el nombre de concerts i activitats, i també perquè “guanya, any rere any, en projecció nacional i internacional entorn d'un gran patrimoni musical”.

A més, el certamen impulsa el vessant social amb concerts per a persones majors en la residència de la tercera edat Sant Joan Baptista, així com amb tallers didàctics i música per a xiquetes i xiquets.

A més, un dels plats forts de la cloenda del festival el protagonitzarà l’alumnat del col·legi de la Mare de Déu de la Vallivana de Morella, que s'ha convertit aquesta setmana en un taller de música medieval per a la xicalla. L’alumnat de l'escoleta d'estiu, amb altres participants en el festival, ha preparat el seu debut en l'espectacle de cloenda d'aquesta setena edició.

També et pot interessar

stats