La xicalla de Morella es prepara per a protagonitzar la cloenda de l’Early Music Festival

Una de les cites més importants de la música antiga en el panorama internacional celebra la setena edició

Medieval / À Punt NTC

El col·legi de la Mare de Déu de la Vallivana, a Morella (Ports), s'ha convertit aquesta setmana en un taller de música medieval per a la xicalla. L’alumnat de l'escoleta d'estiu, amb altres participants en l'Early Music Morella, preparen el seu debut en l'espectacle de cloenda d'aquesta setena edició.

Durant aquesta setmana hauran de treballar de valent per a tirar avant l'actuació, aprendre els passos de la dansa de la mort i la lletra d'una cantiga antiga que per a més complicació ha de cantar-se en llatí. L'objectiu final és involucrar els xiquets i xiquetes en el festival, acostant-los als instruments antics amb ball i jocs que els facen més fàcil comprendre la música d'aquest període històric.

El director de l’Early Music Morella, Carles Magraner, explica que la intenció del taller és, des de la primera edició del festival, que l’últim concert siga una gran festa. No hi ha massa temps per a preparar l'espectable, però a la vista dels assajos, el professorat espera que l'actuació siga un èxit, explica la professora Sonia Ferrer.  Aquest taller s'emmarca dins de les activitats socials i didàctiques paral·leles al festival i adreçades als més menuts perquè “l’educació musical és fonamental en l’ésser humà”, afirma Magraner. 

Amb aquest l’espectacle infantil final tancarà les portes l’Early Music Morella, una de les cites més importants de la música antiga en el panorama internacional per on han passat enguany més de 3.000 persones.

També et pot interessar

stats