Diversos objectes personals de Max Aub ingressen en la Caixa de les Lletres de l'Institut Cervantes

L'escriptor, qui va residir durant dues dècades a València, es va exiliar a Mèxic en acabar la Guerra Civil

Llegat Max Aub
Teresa Álvarez, neta de Max Aub i presidenta de la fundació que porta el seu nom, durant l'acte a l'Institut Cervantes / Gabriel Luengas (Europa Press)

Una selecció de la seua obra, una felicitació de Nadal i la paleta que va fer servir per a pintar els quadres del pintor fictici Jusep Torres Campalans han sigut els objectes de l'escriptor Max Aub (1903-1972) triats com a llegat per a ingressar aquest dilluns en la Caixa de les Lletres de l'Institut Cervantes.

El president de la institució, Luis García Montero, ha destacat de l'escriptor espanyol d'origen francés i alemany que va prendre "la vocació de Galdós i la va passar als escriptors contemporanis".

Aub va passar per camps de concentració de França i Algèria i es va exiliar finalment a Mèxic. És autor de la sèrie de novel·les El laberint màgic, la seua obra més famosa, així com de nombrosos relats com La vertadera història de la mort de Francisco Franco, del qual s'ha inclòs una còpia en el departament 901 de la Caixa de les Lletres.

L'escriptor va publicar també nombroses obres de teatre i va participar activament en revistes com Sala d'espera, el primer exemplar de la qual ha sigut introduït. La presidenta de la Fundació Max Aub i neta de l'autor, Teresa Álvarez, també ha inclòs obres com Camp de sang, Crims exemplars o Vida i obra de Luis Álvarez Petreña.

"Crec que al meu iaio li agradaria aquest acte per ser de l'institut que porta el nom del seu admirat Cervantes i per ser la institució que s'ocupa de cuidar la llengua que ell va triar com a pròpia, que tant va estimar, cuidar i esforçar-se a conéixer i dominar", ha agraït.

També et pot interessar

stats