Els dissenyadors valencians premien l’exposició dels guerrers de Xi’an d’Alacant

El discurs de la mostra i el llenguatge que utilitzava entre les escultures i el visitant són alguns dels mèrits que ha vist l’ADCV per a concedir-li el guardó

El visitant trobava alguns guerrers dins de càpsules de vidre, un aspecte que ha valorat l'ADCV
El visitant trobava alguns guerrers dins de càpsules de vidre, un aspecte que ha valorat l'ADCV / Joaquín P. Reina (Europa Press)

L’exposició dels guerrers de Xi'an, que va acollir el Museu Arqueològic d'Alacant (MARQ) des de març de l’any passat fins al gener d’enguany i que, amb més de 280.000 visitants, va batre el rècord de públic, acumula un nou mèrit. La mostra dels guerrers i animals de terracota ha obtingut l’or dels Premis de Disseny d'Arquitectura Efímera de la Comunitat Valenciana que lliura l’Associació de Disseny (ADCV).

El discurs expositiu de la mostra, així com el llenguatge que utilitzava entre les històriques escultures i el visitant han sigut alguns dels mèrits que li ha vist l’ADCV per a concedir-li el guardó.

El professor de la Universitat de Cambridge Marcos Martinón Torres va comissariar la mostra, mentre que l’arquitecte il·licità Ángel Rocamora la va dissenyar. De fet, ell serà qui recollirà el guardó de l'ADCV.

El premi dels professionals del disseny reconeix la creativitat, la innovació i l'excel·lència de les estructures efímeres. El jurat ha valorat “molt especialment” la posada en escena de la sala III de l’exposició "Els guerrers de Xi’an", en la qual es podien veure les figures de terracota exposades en càpsules futuristes de cristall circular, amb sostre d'espill i embolicades amb una ambientació musical composta ex professo per a la mostra.

El dels dissenyadors valencians no és el primer guardó que s’emporta esta mostra del MARQ d’Alacant. Este nou reconeixement se suma als ja rebuts de l'Associació de Museòlegs i Museògrafs d'Andalusia, que li va atorgar l'accèssit dels Premis Exposa 2023, en la categoria al millor projecte expositiu nacional; el d’Alacantins de l’Any 2023, del periòdic Todo Alicante; l'Especial dels Premis Cope-Alacant 2023; l'Important de novembre del 2023 del diari Información, i la distinció que l'Ateneu Científic, Literari i Artístic d'Alacant entregarà a la Fundació CV MARQ este mateix dimecres al Teatre Principal d’Alacant.

També et pot interessar

stats