Dissabte faller a València: les comissions arrepleguen els premis grans de 2022

L'acte estava previst per al 17 de març, però va haver de suspendre's a causa del mal oratge 

La Comissió de la Falla Convent Jerusalem rep el Primer Premi de la Secció Especial
La Comissió de la Falla Convent Jerusalem recull el Primer Premi de la Secció Especial / Shaila Lluch
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
30 d'abril 2022 - 07:00 Actualitzat: 30 d'abril 2022 - 15:16

L'esperit de les Falles torna a sobrevolar València aquest dissabte amb l'entrega dels premis dels monuments grans, l'últim dels actes que quedava pendent de les celebracions d'aquest 2022, les primeres amb relativa normalitat des que va esclatar la pandèmia.

El lliurament de premis és un dels actes centrals en el calendari faller, junt amb les mascletaes, la cremà o l'Ofrena de flors. Havia d'haver-se celebrat el passat 17 de març de matí, però enguany ha arribat amb mes i mig de retard perquè les inclemències meteorològiques i les fortes pluges van impedir que es desenvolupara en les dates previstes. Sí que va poder celebrar-se l'entrega de premis de les falles infantils, però faltaven les majors per arreplegar el guardó.

A les 9:30 hores ha començat la desfilada, que ha inundat de música i pasdobles els carrers cèntrics de València. Les diferents comissions han passat per la tribuna instal·lada a la plaça de l'Ajuntament per a arreplegar el seu palet, entre d'altres la de Convent Jerusalem - Matemàtic Marzal, guanyadora del primer premi de la Secció Especial amb una falla obra de l'artista Pere Baena que duia per lema "2030".

En la mateixa cerimònia s'han entregat també els premis del concurs de carrers il·luminats, presentacions falleres i de llibrets de falla. Fins a vora la una del migdia, quan ha acabat l'acte, s'han registrat restriccions puntuals al trànsit als voltants de la plaça de l'Ajuntament. Un dispositiu de la Policia Local controlava els accessos, els possibles talls en la circulació i el recorregut de les comissions.

Gala dels 1

Aquest mateix dissabte, però de vesprada, té lloc la Gala dels 1, que ret homenatge als artistes fallers que han quedat en primer lloc en cadascuna de les seccions, infantils i grans, i també en la categoria d'enginy i gràcia. L'hemicicle de l'Ajuntament de València acull aquest acte, que també guardarà un record per a Manolo Algarra, artista vinculat a la comissió Almirall Cadarso-Comte d'Altea mort recentment i que ha aconseguit per a aquesta falla diversos ninots indultats.

També et pot interessar

stats