Deu propostes per gaudir de la 56a edició de la Fira del Llibre de València

Els jardins dels Vivers acullen presentacions de llibres, concerts, recitals de poesia i homenatges fins el 24 d’octubre

Una persona passa per davant de la inauguració de la 56 Fira del Llibre de València als Jardins de Vivers
Una persona passa per davant de la inauguració de la 56 Fira del Llibre de València als Jardins de Vivers / Robert Solsona

La ciutat de València acull fins al 24 d’octubre la 56a Fira del Llibre, que té lloc als jardins dels Vivers. El programa ofereix una oferta cultural molt variada, amb tallers, presentacions de llibres, concerts, contacontes infantils, homenatges i altres. Aquestes són algunes de les activitats de l’agenda de la fira que proposem des d’À Punt Notícies.

Dissabte 16

A les 19:00 hores, a l'Espai Caixa Popular, els llibrers valencians retran homenatge al poeta i traductor valencià Marc Granell, guanyador del Premi Vicent Andrés Estellés de poesia (1976), el Premi Ausiàs March de poesia (1979), el Premi de les Lletres Valencianes (2020) i el Premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura (2021).

Marc Granell en una imatge d'arxiu
Marc Granell en una imatge d'arxiu / Maque Falgás

També a les 19:00 hores, la Sala Museu 1 del recinte acull la presentació de la novel·la Noruega. Amb sis edicions i uns 13.000 exemplars venuts, és ja tot un fenomen literari, que ha rebut el Premi Lletraferit de Novel·la del 2020. Rafa Lahuerta és l'autor d’aquesta història, que ha captivat milers de persones.

A més, l’equip del programa de ràdio d’À Punt Mèdia Podríem fer-ho millor amenitzarà la jornada amb un programa en directe des dels jardins dels Vivers.

Diumenge 17

A les 12:00 hores, els xiquets i les xiquetes podran gaudir del concert de La Banda de Les Feretes, les protagonistes de la sèrie El cau de Les Feretes de La Colla d’À Punt.

A les 18:00 hores, la poetessa nicaragüenca Gioconda Belli es trobarà amb els lectors a l'Espai Obert 2 de la Fira després d'haver assistit al Poefesta d'Oliva el dia anterior. Belli és autora de vint obres entre novel·les, poesies i contes infantils, de les quals destaquen La mujer habitada o El país bajo mi piel.

Dilluns 18

A les 18:00 hores, a l'Espai Caixa Popular es farà la presentació del llibre guanyador del Premi Isabel de Villena i del Premi Ciutat de València, Isabel escrigué lo llibre, de l'autora Rosa Sanchis. Precisament en el centre de la història es troba Isabel de Villena, abadessa del convent de la Trinitat i autora d'una de les obres culminants de la literatura medieval, el Vita Christi, una biografia de Jesús que dona un protagonisme inesperat a les dones de la Bíblia.

Dijous 21

A les 19:00 hores actuarà el cantador de cant d'estil Carles Dénia en l'Espai Obert 2, amb la col·laboració del col·lectiu Ovidi Montllor. L'intèrpret ha guanyat nombrosos premis amb els seus quatre àlbums: Tan alta com va la lluna, El paradís de les paraules, L'home insomne i Cant espiritual i destaca per la seua barreja de jazz i música tradicional mediterrània.

També a les 19:00 hores, l’Espai Caixa Popular compta amb la presència d’Anna Freixas, aclamada escriptora de llibres sobre temàtica feminista, amb sis llibres publicats. En aquesta ocasió presenta el seu nou títol Yo, vieja. Apuntes de supervivencia para seres libres. Un relat dirigit a les persones d’edat avançada que vol fer visibles els estereotips que la gent té de les persones majors.

Divendres 22

A les 18:00 hores, a l’Espai Obert 2, la llibreria Fan Set organitza la presentació de Ja estem morts, amor de la mà del seu autor, Xavier Aliaga. L’escriptor valencià ofereix una novel·la dramàtica sobre la pèrdua, el dol i l’amor. La periodista catalana Núria Cadenes serà l’encarregada de conduir l’acte.

Dissabte 23

A les 18:00 hores es durà a terme un recital de poesia mil·lennista a l'Espai Caixa Popular, organitzat juntament amb l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC). Comptarà amb la participació de Juma Barratxina, Joan Deusa, Alba Fluixà, Aina Garcia Carbó, Anna Gas i Àngels Moreno.

A les 19:00 hores, a l’Espai Obert 1, la periodista Irene Rodrigo, del programa radiofònic d’À Punt, Una habitació amb vistes, presentarà la seua novel·la Tres llunes plenes, en què l’autora reflexiona sobre les maternitats que inclouen fills i les que no.

També et pot interessar

stats