La Dama d’Elx apareix en l’última pel·lícula de Marvel, ‘Thor: amor y trueno’

L’escultura, interpretada per Nicole Milinkovic, té un cameo d’uns segons a la Ciutat Omnipotència

La Dama d'Elx apareix en l'última pel·lícula de Marvel: 'Thor: Amor y Trueno' / Contreras, Crespo / Martínez

La Dama d’Elx té un cameo en l’última pel·lícula de Marvel, Thor: amor y trueno. L’elecció de l’escultura ibèrica com a part de la trama ha sorprés la ciutat i volen que aquesta oportunitat servisca de reclam turístic, just quan es compleixen 125 anys de la trobada

Encara que la Dama no la traslladaran a Elx, com volien l’Ajuntament i tota la ciutadania, la Casa de les Idees ha aconseguit que viatge a la Ciutat Omnipotència, un dels escenaris de l’última entrega de la saga del deu del tro on està el Parlament de Panteons, l’organisme que governa sobre les deïtats de la realitat. 

L’aparició de la Dama d’Elx és un cameo imperceptible, però, per a qui la coneix, no ha passat desapercebuda i ha tingut molta repercussió en les xarxes. Com diu Jorge Amorós, veí d’Elx, “com que apareix amb els dos rodets, es nota que és ella”.

Però el personatge que interpreta l’actriu Nicole Milinkovic és realment la Dama d’Elx o és una curiosa coincidència? Doncs sembla que l’escultura més emblemàtica de la capital del Baix Vinalopó realment ha inspirat aquesta aparició, perquè en els títols de crèdit ix com a Elche Goddess (Deessa d’Elx).

A més, la dissenyadora de vestuari del film, Mayes C. Rubeo, ha admés en una entrevista a l'organització sense ànim de lucre Motion Pictures Association que efectivament es tracta de la dama il·licitana i que l’elecció es deu al fet que el seu equip volia representar deus i deesses de cultures diverses, inclús si no havien aparegut mai en cap còmic de Marvel.

Reinterpretació de la Dama d'Elx en la pel·lícula 'Thor: Amor y Trueno'
Reinterpretació de la Dama d'Elx en la pel·lícula 'Thor: Amor y Trueno' / À Punt NTC

Aquesta troballa centenària que ha sigut durant dècades inspiració per a la moda o l'art ha arribat ara a la pantalla gran i impulsa les ganes d’anar al cinema, encara que només aparega uns segons a la pantalla. 

La interpretació que s’ha fet de la icònica figura no ha agradat a tot el món, però en general les noves generacions pensen que “està guapa”, com ha confessat a À Punt NTC la veïna d’Elx Erika Perea, i els sembla una bona idea modernitzar-ne la imatge. Altres, com Eduardo Lenz, reconeixen que els fa sentir “orgull il·licità” que la seua dama isca en una superproducció de Hollywood, que només la primera setmana va recaptar 300 milions de dòlars. 

També et pot interessar

stats