D’on ve el conill de Pasqua? El Museu d'Història de València ensenya als més menuts l’origen d’aquesta tradició
Treballs manuals, cançons i lliçons d’història apropen la cultura d’aquesta festa a les famílies valencianes
El Museu d'Història de València ha organitzat un calendari d’activitats gratuïtes per a mostrar i explicar les tradicions de Pasqua al públic infantil i familiar durant les vacances escolars, així com el llegat cultural de la ciutat.
La primera activitat, programada per al pròxim dimarts, detallarà la història del conill de Pasqua, amb l’elaboració d’un conillet de tela. “Els orígens són incerts, però l'elecció d'aquest animal correspon a la seua capacitat de procrear, de gran valor simbòlic en unes festes dedicades a la fertilitat de la terra després de l'hivern” explica el museu en la descripció del programa.
El dimecres, un taller de treballs manuals mostra l'origen dels molins de vent, una altra icona d'aquestes dates en algunes regions que ja s'utilitzaven a Pèrsia per al reg i per a moldre el gra. “Als xiquets i les xiquetes els encanten els molinets de vent, una manualitat senzilla i divertida. En aquest taller, a més de fer un molí clàssic, detallarem com el vent pot transformar-se en energia aprofitable”. El dijous, les famílies construiran i faran volar una milotxa amb la cançó popular La tarara.
Aquests tallers compten amb un nombre de places limitat a l'aforament i és necessària la reserva prèvia. Així mateix, el Museu albergarà activitats al llarg del cap de setmana durant tot el més d’abril amb un programa d’accions sobre els costums i tradicions d’altres llocs del món.