El curtmetratge 'Leyenda dorada' guanya el Festival Internacional de Cinema d'Elx

El premi extraordinari Fundació Mediterrani al millor documental ha recaigut en ‘18 meses descifrando los ojos de Dulce’

Chema García Ibarra director de 'Leyenda dorada' amb el premi
Chema García Ibarra director de 'Leyenda dorada' amb el premi / Fundación Mediterráneo

La 43a edició del Festival Internacional de Cinema Independent d'Elx (FICIE) ha arribat a la fi amb la gala de cloenda i l'entrega de premis. Durant tota la setmana, l'Hort del Xocolater ha acollit les projeccions dels 89 curts de la secció oficial. Una de les novetats d'aquesta edició és que els dos premis extraordinaris de ficció i documental entraran en la preselecció dels Goya 2021.

Leyenda dorada, dirigit per l'il·licità Chema García Ibarra i el donostiarra Ion de Sosa, ha guanyat el premi extraordinari Fundación Mediterráneo al millor curtmetratge de ficció d'aquesta edició. La cinta conta la història d'un grup de gent que gaudeix del temps lliure en una piscina municipal des d'una perspectiva costumista i grotesca.

Per primera vegada en aquest festival s'ha entregat el premi extraordinari Fundació Mediterrani al millor documental, que ha recaigut en 18 meses descifrando los ojos de Dulce, de Pedro Roberto Jiménez Ramírez. Tant aquest documental com el curt Leyenda dorada estaran en la preselecció de la pròxima edició dels premis Goya, que mantenen la data prevista i tindran lloc a Màlaga, però comptaran amb diverses connexions en directe, com ara València, que serà la seu oficial per als Goya 2022.

Així mateix, Regina, de Lander Ibarretxe Pérez, ha obtingut el Premi Ajuntament d'Elx al millor curtmetratge de ficció. Per la seua banda, el millor curtmetratge d'animació ha recaigut ex aequo en Escenas de vida, d'Izibene Oñederra, i Mimi, de Lisa Fukaya. El premi al millor documental ha sigut per a Carne, de Camila Kater, i el premi al millor curt europeu ha recaigut en el curtmetratge romanés Cadoul de Cracium, de Bodgan Muresanu. El millor curt iberoamericà ha sigut atorgat a l'uruguaià Hernán Olivera per Kini.

El públic assistent a les projeccions també ha pogut votar el seu favorit i ha decidit a qui va dirigit el Premi Hort del Xocolater que enguany ha recaigut en Saber perder, de Sergio Milán. El premi Cineclub Luis Buñuel al millor curtmetratge d'autor novell ha sigut per a Tres veces, de Paco Ruizm i el Premi Fes Curt al millor curtmetratge de la Comunitat Valenciana ha sigut atorgat a Yo también quiero te, del valencià Javier Valenzuela. Finalment, El comienzo ha obtingut el Premi Mobil Film Maker al millor curt rodat amb un telèfon mòbil.

*reviseu aquest títol

També et pot interessar

stats