Cultura crea un grup de treball per a analitzar l'estat de la Dama d'Elx

Els tècnics del ministeri desenvoluparan un pla de treball i un cronograma per a saber l'estat de conservació actual de la peça

Bust de la Dama d'Elx, que actualment es troba al Museu Arqueològic Nacional (MAN) de Madrid.
Bust de la Dama d'Elx, que actualment està al Museu Arqueològic Nacional de Madrid / Ajuntament d'Elx

Tècnics del Ministeri de Cultura i Esport, de l'Institut del Patrimoni Cultural d'Espanya (IPCE) i del Museu Arqueològic Nacional (MAN) han constituït un grup de treball transversal per a actualitzar els informes sobre l'estat de conservació de la Dama d'Elx, així com de dos bustos ibers més, la Dama de Baza i la Dama Oferent del Cerro de los Santos.

Segons ha informat aquest dimarts el Ministeri de Cultura, l'objectiu d'aquest grup, en la formació del qual s'ha treballat des del 2021, és "conéixer l'estat actual" d'aquestes tres peces, referents de la cultura ibera", que custodia el Museu Arqueològic Nacional.

El grup de treball està format per especialistes de la Subdirecció General de Museus Estatals, la Subdirecció General de l'Institut del Patrimoni Cultural d'Espanya i el Museu Arqueològic Nacional, un equip plural format per diferents experts de la restauració-conservació de material arqueològic i del tractament de fons museogràfics.

Així mateix, i convocat pel director general de Belles Arts, Isaac Sastre, en la primera reunió els tècnics han acordat l'estudi de la diferent documentació existent sobre l'històric de proves realitzades a les tres peces.

Segons assenyala Cultura, en la reunió següent, que tindrà lloc "les pròximes setmanes", els tècnics desenvoluparan un pla de treball i un cronograma, ja que seran els encarregats de seleccionar les tècniques d'anàlisis més adequades per a conéixer l'estat de conservació actual de les peces.

En aquest sentit, totes les proves necessàries es faran en el mateix Museu Arqueològic Nacional, on estan les peces exposades.

El caràcter tècnic del grup permetrà abordar, a més, el seu objectiu des d'una "perspectiva científica, amb el suport dels últims avanços tecnològics i metodologies" utilitzats en les ciències aplicades a l'estudi del patrimoni.

També et pot interessar

stats