Cullera homenatja el mestre Serrano i Sorolla en el festival d'òpera a l'aire lliure

La segona edició de l'Òpera Open-Air CullerArts també porta La traviata i El barberillo de Lavapiés als Jardins del Mercat a l'agost

Òpera Open-Air CullerArts
El festival Òpera Open-Air CullerArts porta la lírica a les nits d'agost culleranes / Ajuntament de Cullera

Cullera celebrarà els dies 4, 6 i 8 d'agost la segona edició del certamen Òpera Open-Air CullerArts als Jardins del Mercat. S'ha programat La traviata i El barberillo de Lavapiés, a més dels homenatges al mestre Serrano i a Joaquim Sorolla.

L'alcalde, Jordi Mayor, ha destacat la voluntat del consistori perquè "Cullera continue sent tot un referent en el panorama musical, tant estatal i internacional".

Per la seua banda, el regidor d'Activitats Musicals, Juan Carlos Alandete, ha destacat que Cullera és "una ciutat de música, per això hi ha espai per a qualsevol tipus de gènere, des de la música clàssica fins a l'electrònica".

Tribut a Barbieri

El divendres 4 d'agost s'inaugurarà el certamen amb una de les òperes més cèlebres de Giuseppe Verdi, La traviata, en versió semiescenificada i amb les veus de la soprano Rosa Gomáriz, el tenor Álvaro Diana i el baríton Carlos Álvarez, en els principals rols de Violetta, Alfredo i Giorgio Germont.

Dos dies més tard, el diumenge 6 d'agost, tindrà lloc la Gala Lírica homenatge a Serrano i Sorolla, amb un monogràfic dedicat a les sarsueles més famoses del mestre José Serrano en el 150 aniversari del seu naixement.

La proposta escènica, signada per Emilio López, retrà al seu torn homenatge a l'obra pictòrica de Joaquim Sorolla, coincidint amb el centenari de la mort del pintor de la llum.

En la gala intervindran la mezzosoprano Lorena Valero, el tenor Javier Palacios i el baríton Sebastià Peris.

El festival tancarà la seua segona edició el dimarts 8 d'agost amb la popular sarsuela El barberillo de Lavapiés, homenatge a l'immortal Francisco Barbieri en el 200 aniversari del seu naixement.

La mezzosoprano Cristina Faus i el tenor Mario Corberán cantaran els principals rols de Paloma i Lamparilla sota la direcció escènica de Juanjo Monsell.

En els tres concerts participaran enguany l'Orquestra Simfònica i del Cor CullerArts. Totes dues formacions estan integrades per músics professionals de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats