L’òpera en valencià arriba a setze pobles amb sessions a l’aire lliure de 'La Ventafocs'

El projecte de Les Arts per a acostar aquest gènere musical a tota la població s’inicia divendres a Petrés

Una de les escenes de l'òpera La Ventafocs, que es representarà en un camió escenari en més d'una quinzena de pobles
Una de les escenes de l'òpera 'La Ventafocs', que es representarà en un camió escenari en més d'una quinzena de pobles / Conselleria de Cultura

Òpera en pobles que sovint no acullen espectacles d’aquest tipus, debades i a l’aire lliure. És la proposta que presenta Les Arts Volant, el projecte de Les Arts per a acostar aquest gènere a pobles menuts, i que enguany tastaran setze municipis valencians amb la versió en la nostra llengua de La Ventafocs (Cendrillon), que ha fet Joan Font. La iniciativa comença divendres a Petrés i continuarà fins al 22 de juliol.  

En aquesta ocasió, Les Arts Volant estrenarà al municipi del Camp de Morvedre la tercera nova producció des que es va posar en marxa, una reinvenció "eixelabrada" i fresca de l’òpera de Viardot. El fundador de Comediants, Joan Font, adaptarà als requisits del camió escenari, però mantenint íntegrament la qualitat artística, la divertida posada en escena de La Ventafocs, que va triomfar el febrer al Teatre Martín i Soler.

Entre el 23 de juny i el 22 de juliol, la companyia d’òpera itinerant de Les Arts visitarà Petrés, l’Eliana, Tuéjar, Banyeres de Mariola, la Font d’en Carròs, Riola, Geldo, Ademús, Guardamar del Segura, Fontanars dels Alforins, Borriana, Benifaió, Emperador, Ador, Vistabella del Maestrat i, finalment, l’Alcúdia de Crespins.

En tots aquests enclaus, el camió escenari obrirà les portes perquè els espectadors disfruten d’una vetlada operística gratuïta amb els mateixos estàndards de qualitat que en les seues representacions que acull el Palau de les Arts de València.

Les Arts Volant és un projecte de Les Arts per a obrir la programació de Les Arts a la geografia valenciana: des dels barris de les grans ciutats fins als xicotets municipis.

Les Arts va estrenar al Teatre Martín i Soler, el mes de febrer, Cendrillon, una nova producció de la versió operística de La Ventafocs, que va compondre Pauline Viardot, una de les figures més rellevants en la vida cultural europea del segle XIX.

Diàlegs més àgils i reminiscències a les varietés

El fundador de Comediants, Joan Font, va presentar una proposta totalment innovadora des del punt de vista escènic, però també va introduir un nou marc dramatúrgic, amb un exercici de teatre dins del teatre per a inserir-hi l’òpera de saló de Viardot.

Joan Font, ha actualitzat aquesta òpera amb diàlegs més àgils i accessibles i números musicals aliens a la partitura original, que recorden els populars espectacles de varietés francesos i espanyols de l’època.

En la seua versió per al camió escenari, Joan Font, expert en el teatre de carrer, aposta per un plantejament encara més dinàmic per a involucrar el públic en l’espectacle des del primer moment. 

També et pot interessar

stats