Les Arts suggereix la temporada vinent un viatge per les "Poètiques del destí" amb una dotzena d’òperes i sarsueles

L’auditori valencià també programa quatre espectacles de dansa, huit simfònics, tres recitals de grans veus i cinc sessions amb figures del flamenc

La Ciutat de les Arts acollirà una dotzena d'òperes i sarsueles durant la pròxima temporada
La Ciutat de les Arts acollirà una dotzena d'òperes i sarsueles durant la pròxima temporada / À Punt NTC

Les Arts proposa un viatge per les diverses "Poètiques del destí" a través de la dotzena de títols d'òpera i sarsuela que conformen la programació de la temporada vinent, entre altres Rusalka, de Dvorak; Un ballo in maschera, de Verdi; Maria Stuarda, de Donizetti, o La dama de piques, de Txaikovski.

En total, hi haurà quatre espectacles de dansa, huit programes simfònics, quatre concerts de música barroca, cinc vetlades de lied, tres recitals de grans veus del moment, cinc sessions amb figures del flamenc, dues estreles de l'escena internacional per a il·lustrar les músiques del món i cinc representants de la música valenciana més actual.

El destí en les seues múltiples interpretacions vertebra cadascuna de les dotze cites líriques: el destí incert en l'al·legat feminista de Woman at Point Zero de Bushra El-Turk, o en la magistral La dama de piques de Txaikovski; el destí i la seua perspectiva històrica en un nou capítol de la Trilogia Tudor en Maria Stuarda o en la sarsuela Pan y toros d'Asenjo Barbieri; el destí de conseqüències no desitjades en l'exuberant Rusalka i la radiant bellesa d’Orfeu i Eurídice de Gluck.

El destí inexorable està també present en la polièdrica Die Zauberflöte (La flauta màgica); l'implacable destí en una de les òperes més benvolgudes de Verdi: Un ballo in maschera; el destí viscut com una condemna i un càstig en Tránsito de Jesús Torres, o la seua visió alegre i juganera en The Fairy Queen, de Purcell.

En "Les Arts és grans veus" debutarà a Les Arts Javier Camarena, amb dos grans contratenors: Jakub Józef Orliński i Philippe Jaroussky.

Sota la tutela de James Gaffigan, director musical de Les Arts, el Cor de la Generalitat i l'Orquestra de la Comunitat Valenciana tornaran a treballar amb els principals mestres del panorama internacional, com William Christie, Cornelius Meister, Gianluca Capuano, Maurizio Benini, Antonino Fogliani i els valencians Jordi Francés i Pablo Rus Broseta.

En "Les Arts és simfònic" dirigiran l’Orquestra de la Comunitat Valenciana Gustavo Gimeno, Mark Elder, Vasily Petrenko, Pablo Heras-Casado i Mikko Franck.

Per últim, en "Les Arts és dansa" intervindran Sol Picó i Malditas Plumas, a més de Marcos Morau amb la seua proposta Afanador per al Ballet Nacional d'Espanya. La dansa espanyola estarà present amb la companyia Antonio Najarro i El Contrabandista, i el repertori clàssic, amb La Sylphide del Ballet Nacional Txec.

També et pot interessar

stats