La Ciutat de les Arts i les Ciències s'ampliarà amb una parcel·la annexa de 20.000 metres quadrats

L’emergència climàtica, la ciència i la cultura seran els pilars del complex, que aquest dimarts compleix 25 anys

Visitants en L'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències
Visitants a L'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat un concurs internacional d'idees per a ampliar la Ciutat de les Arts i les Ciències amb la incorporació d'una parcel·la annexa al recinte, que compta amb 20.000 metres quadrats disponibles. Puig ha realitzat aquest anunci durant l'acte de commemoració del 25é aniversari de la Ciutat, celebrat aquest dimarts sota el lema El futur ja és ací. Durant la intervenció, el president ha concretat que la Generalitat el projecte s’activarà en els pròxims mesos i s’abordarà des d'una “ciència humanista” i sota “la triple mirada” de la cultura, la ciència i l'emergència climàtica; aquesta última amb un major pes, ja que serà un espai de baixes emissions i amb subministrament elèctric, per valor 14 milions d'euros.

Així mateix, ha informat que es renovaran les exposicions de la tercera planta del Museu Príncep Felip per a convertir-la en una àrea divulgativa vinculada a la sostenibilitat i a la lluita contra el canvi climàtic.

En els tres primers mesos del 2023, la Ciutat de les Arts i les Ciències han rebut 456.000 visitants, un 40% més que l'any passat i un 16% més que el 2019, que va ser el seu millor any. A més, el complex ha passat de tindre 30,7 milions en pèrdues d'explotació el 2015 als més de tres milions d'euros de beneficis de l'actualitat. 

Puig ha posat en relleu el valor “recognoscible a tot el món” que aporta la Ciutat de les Arts i les Ciències i “la imatge avantguardista de la Ciutat Vella del Segle d’Or” que projecta sobre València. També ha valorat com a decisions “encertades” la de situar en el complex un espai CaixaForum, que “en sis mesos ha aconseguit ser el segon CaixaForum més visitat d'Espanya” i que ha conformat “un pol cultural de primera magnitud”.

També et pot interessar

stats