Cuba acull una exposició d’Eva Máñez sobre l’exhumació de les fosses de Paterna

La mostra arreplega el testimoni de seixanta dones, familiars de víctimes de la dictadura franquista

L'exposició d'Eva Máñez dona veu a seixanta dones diferents / À Punt NTC

La Fototeca de Cuba, al centre històric de l'Havana, mostra el treball de la fotoperiodista valenciana Eva Máñez en Paterna: el mur d'Espanya, una exposició amb seixanta instantànies, que testimonien la veu de seixanta dones. Són familiars de víctimes de la dictadura franquista que acabaren en una de les fosses de Paterna. 

Allò que va començar el 2016 com un encàrrec per donar testimoni gràfic de les fosses de Paterna, és ara un treball expositiu que es mostra a l’altra part del món. L'interés que suscita la reconstrucció de la memòria democràtica espanyola s'expandeix a través de les fronteres. A la tenacitat d'aquelles que no renunciaren a trobar els seus familiars afusellats, se suma la d'Eva Máñez, que no podia allunyar-se d'un compromís professional i ètic. 

Eva Máñez ha contat a À Punt Notícies com li van telefonar “perquè les ajudara a posar a les protagonistes en contacte amb periodistes, per fer-los entendre el procés d’exhumació”. Maribel Acosta, comissària de l’exposició, ha afegit que “la mostra té una gran repercussió a Cuba per la proximitat amb el poble espanyol”. 

La mostra recupera cròniques amagades que ara, en primera línia, commocionen els cubans que han pogut veure els testimonis perduts i retrobats per culpa del règim franquista.

També et pot interessar

stats