Creu Roja atén 82 persones durant la penúltima mascletà de les Falles de València

La pirotècnia Aitana, de Bèlgida, ha fet bategar el “cor de València” simulant el ritme cardíac

15.03.2023 | La mascletà, en càmera superlenta
Imatge de la mascletà d'aquest dissabte en càmera superlenta

La pirotècnia Aitana de Bèlgida (Vall d'Albaida) ha fet bategar aquest dissabte, penúltim dia de les Falles, el "cor de València" amb una mascletà que ha representat el bateig d'un cor en la plaça de l'Ajuntament de la capital, precisament enfront de la falla municipal, "Cardioversió valenciana".

Segons estimacions de la Policia Local, l’espectacle ha reunit en tota la zona més de 120.000 persones i pot haver-se convertit en una de les més concorregudes dels últims anys. Membres de Creu Roja han hagut d’atendre 82 persones: 46 casos de lipotímia, 22 per crisi d’ansietat, dues per objectes estranys als ulls i cinc per ferides. També s’han hagut d’evacuar dues persones, una d’elles per una hipotensió. 

Aquesta pirotècnia, constituïda el 2007, que tenia pendent disparar en la plaça de l'Ajuntament des que el seu últim espectacle programat va ser anul·lat per la pandèmia, ha començat amb una traca valenciana que ha donat pas a la simulació d'un ritme cardíac. Sota el lema "el cor de València", els trons digitals d'Aitana han donat pas a descàrregues, trons aeris i terrestres al voltant de tota la plaça.

La classe política ompli el balcó de l’Ajuntament 

Un balcó de l'Ajuntament, de gom a gom, ha acollit representants de tots els colors polítics, incloent-hi alguns càrrecs estatals com la ministra d'Igualtat, Irene Montero, el diputat de Més País Íñigo Errejón i els sotssecretaris del PP Borja Sémper i Esteban González Pons.

Han completat la nòmina de convidats les síndiques d’Unides Podem, Pilar Lima, i de Compromís, Papi Robles; el vicepresident segon Héctor Illueca; el diputat de valencianista al Congrés Joan Baldoví; els alcaldes de Burgos, Daniel de la Rosa, i de Manresa, Marc Aloy, i l'arquebisbe de València, Enric Benavent.

També estaven la directora general del Llibre del ministeri de Cultura, María José Gálvez; representants de la direcció de Creu Roja, la presidenta d'ADIF Madrid, María Luisa Domínguez; el director de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo, i la Premi Nacional del Disseny, Inma Bermúdez

Pel que fa a les falleres majors de València, Laura Mengó i Paula Nieto, han estat acompanyades en aquesta ocasió per les reines de les Festes de Burgos, les belleses del foc d'Alacant i les reines de l'horta de Múrcia.

També et pot interessar

stats