Les creadores de contingut amb perspectiva feminista es multipliquen a les xarxes

Difonen missatges reivindicatius fent ús de la il·lustració o del sentit de l'humor per a llevar-li ferro a tot el que queda per assolir

Perfil d'Instagram d'Ame Soler, @tresvoltesrebel / À Punt NTC

Nous referents feministes inunden les xarxes socials. Influenciadores amb milers de seguidores, perquè la gran majoria que les segueixen són dones, que es miren en els seus espills. Dones que difonen missatges reivindicatius fent ús de la il·lustració o del sentit de l'humor per a llevar-li ferro a tot el que queda per assolir.

La il·lustradora d'Almussafes Ame Soler posa veu, llapis i pinzells a dibuixos de dones diverses des del seu compte d'Instagram @tres.voltes.rebel. La també presentadora del programa d’À Punt El piset, explica que el que vol fer amb el seu compte és compartir el que va aprenent “com a mi el feminisme m’ha canviat la vida”. Afirma que sempre diu que no és cap experta feminista, però sí que vol transmetre a altres persones a través d’aquest mitjà tot allò que el feminisme li ha donat i la visió del món que l’ha canviat. 

Ella és un exemple dels nous referents del feminisme que fan servir les xarxes socials per a difondre el seu missatge reivindicatiu. Però no és l’única. 

Des del compte d’Instagram @croquetamente__, Mara Jiménez fa activisme contra la grassofòbia, també des d'un punt de vista feminista, mentre que @afropoderossa combat el racisme, el masclisme i l'homofòbia. 

Sobre aquesta explosió de creadores de contingut amb perspectiva feminista, Ame Soler diu que no pensa que es tracte d’un feminisme de nova generació, sinó que “nosaltres podem lluitar per coses més concretes que les nostres iaies no podien”.

Pensa que tenen molt a agrair a les dones que van lluitar abans que elles, i que ara els toca encoratjar les que venen darrere. “Que una il·lustració meua li puga fer un clic a una persona i canviar-li en algun aspecte a millor la seua vida o la seua visió de la vida jo ja em done per satisfetíssima”, assegura. 

També et pot interessar

stats