El conseller de Cultura mostra el suport a la RACV i Lo Rat Penat per "la defensa de la cultura valenciana"

Barrera s'ha reunit amb les dues entitats que han sigut durant "moltíssims anys no sols abandonades, sinó maltractades"

Reunió amb la
Reunió de Barrera amb la Real Acadèmia de Cultura Valenciana / Twitter: @BarreraSimo

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha mostrat aquest dimecres després de reunir-se amb la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) el seu suport decidit a "les institucions seculars de defensa de la cultura valenciana i del valencià".

Barrera ha assenyalat als mitjans de comunicació després de reunir-se amb la RACV, i abans de reunir-se també amb Lo Rat Penat, que aquestes entitats de "defensa de la cultura valenciana" han sigut durant "moltíssims anys no sols abandonades, sinó maltractades també, per no estar en la línia ideològica que el tripartit defensava".

El degà de la RACV, José Luis Manglano de Mas, ha assenyalat que amb el Consell del Botànic "no existia el tracte, existia el buit absolut" quant a preocupar-se, parlar o ajudar al funcionament quotidià d'aquesta entitat.

En l'anterior Consell eren "aliens completament a nosaltres" i a més "intentaven, encara que no ho han aconseguit, afortunadament, ofegar econòmicament la Real Acadèmia", ha assegurat el degà, qui ha agraït que després de huit anys sense "ni tan sols poder parlar, ara almenys" se'ls "atén" i se'ls "entén".

El degà de la RACV reinvindica "la llengua valenciana, l'original, la que parla el poble"

Manglano ha afirmat que una llengua "no es pot de cap manera imposar per la força, ni tan sols per la força de la llei", i ha reivindicat "la llengua valenciana, l'original, la que parla el poble, la que es puga escriure sense cap problema i que es puga estendre a tothom".

Preguntat sobre si per a regular la llengua no està ja l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha repreguntat de "quina llengua", i ha destacat que "una cosa és dir Acadèmia Valenciana de la Llengua i una altra cosa és a dir Acadèmia de la llengua valenciana", perquè la gramàtica està "per a entendre la situació dels verbs i els predicats".

Ha reivindicat que són representants d'institucions valencianes "més que centenàries", que tenen un recorregut i una experiència, i ha demanat al Consell ajuda perquè en l'edifici de la RACV ja no els caben totes les publicacions i han hagut de portar-les a una nau industrial, on no es poden conservar bé.

També et pot interessar

stats