Compromís demana prohibir "pràctiques abusives" en els festivals amb subvenció de la Generalitat

Destaca les quotes de gestió pel retorn dels diners no gastats en les polseres cashless, la negativa a introduir menjar en el recinte o, fins i tot, cobrar l'entrada i eixida lliure del recinte mitjançant una polsera reaccess

Assistents al concert de La La Love You al Festival Internacional de Benicàssim / Doménech Castelló (Efe)
Assistents al concert de La La Love You al Festival Internacional de Benicàssim / Doménech Castelló (Efe)

El grup de Compromís a les Corts ha presentat una proposició no de llei a la Comissió d'Indústria i Turisme del Parlament valencià en el qual es proposa "corregir deficiències dels festivals de música" prohibint "pràctiques abusives" en els certàmens que reben ajuda de la Generalitat.

Segons explica la diputada de la coalició Mònica Àlvaro, el 17 d'octubre la Conselleria d'Innovació, Indústria, Turisme i Comerç va fer pública la signatura d'un conveni de col·laboració amb l'Associació de Promotors de Festivals de Música (Profest) per valor d'un milió d'euros.

Àlvaro ha destacat que l'import del conveni ha augmentat dels 250.000 euros (del conveni de juny del 2022 i 2021 amb el govern del Botànic) al milió d'euros de l'actual conveni.

Segons la conselleria, mitjançant aquesta col·laboració es podran implantar millores en la seguretat i l'accés dels festivals que Profest promou al territori valencià.

Augment del conveni a un milió d'euros

Des de Compromís creuen que "no s'han explicat prou els motius de l'augment exponencial de l'import del conveni". "Esperem que un suport semblant s'estenga a altres festivals de música, com aquells que programen música en valencià, que no entren en aquest conveni", recalquen.

És per això que el grup parlamentari Compromís ha demanat el conveni signat amb Profest. Així i tot, la diputada Mònica Àlvaro ha manifestat: "Estem davant una excel·lent oportunitat d'exigir ja no sols incrementar la seguretat als festivals, sinó també acabar amb mancances que han sigut denunciades per associacions de consumidors com FACUA i per usuaris d'aquests esdeveniments".

És per això que han presentat una proposició no de llei a la comissió d'indústria i turisme de les Corts, en la qual insten el govern valencià a afegir al conveni que es prohibisquen "pràctiques abusives en els festivals que reben aquesta subvenció", ha manifestat Àlvaro.

Entre aquestes pràctiques, Compromís destaca les quotes de gestió que els festivals cobren a usuaris pel retorn dels diners quan no han gastat i han acumulat en les polseres cashless, la negativa a introduir menjar al recinte malgrat patir malalties i intoleràncies alimentàries de les persones que acudeixen als festivals o, fins i tot, cobrar mitjançant una polsera reaccess l'entrada i eixida lliure del recinte del festival, malgrat haver adquirit l'entrada o abonament.

També et pot interessar

stats