La companyia il·licitana OtraDanza mostra el seu primer espectacle de carrer a Sagunt a Escena

La coreògrafa Asun Noales i el polifacètic Lucas Escobedo dirigeixen ‘La banda’, que fusiona la dansa i el circ

Els actors de 'La banda' en la representació de Sagunt aquest diumenge / À Punt NTC

El públic de Sagunt a Escena, el festival de teatre que acull la capital del Camp de Morvedre fins al 28 d’agost, va disfrutar aquest diumenge de la primera incursió de la companyia il·licitana OtraDanza en el teatre de carrer. El muntatge, La banda, que fusiona la dansa i el circ, és una de les propostes valencianes que integren el programa del festival.

“El circ i la dansa comparteixen origen en els rituals d’imitació forjats en les societats primitives. Evolucionen de maneres diferents en l’expressió dels moviments, però troben connexions en alguns elements tècnics. L’acrobàcia i la coreografia conjuguen en La banda l’expressivitat i el virtuosisme de les dues disciplines”, afirmava la directora artística d’aquest festival, Inma Expósito.

Estrenat la passada tardor, La banda és una aliança entre la coreògrafa Asun Noales i Lucas Escobedo, qui té una àmplia trajectòria i formació en tècniques de malabars, pantomima, cant, dansa o teatre d’objectes. La coreografia la firma Noales i la dramatúrgia, Escobedo, i conjuntament assumeixen la direcció artística.

Els cinc personatges de l’obra són un grup col·laboratiu que comparteix experiències, que troba en el col·lectiu una fortalesa que no impedeix respectar la individualitat.

En el primer espectacle de carrer de la seua companyia, Noales ha comptat amb el seu col·laborador habitual, Luis Crespo, per al disseny d’un artefacte mòbil que serveix perquè els personatges es moguen entre el públic. La dramatúrgia coral està envoltada per la música de Raquel Molano i el vestuari és a càrrec d’Ana Esteban.

També et pot interessar

stats