L'Arenal Sound a Borriana, un macrofestival amb promotors i detractors

Aquests esdeveniments suposen un benefici econòmic i de promoció per al municipi, però alguns negocis locals asseguren que perden diners, mentre que el veïnat es queixa de problemes per a aparcar i brutícia

Festa a la piscina de l'Arenal Sound
Festa a la piscina de l'Arenal Sound / À Punt NTC

Comencen els dies grans de l'Arenal Sound a Borriana. Macrofestivals com aquest suposen un benefici econòmic i de promoció per al municipi, però també tenen una cara B. Alguns negocis locals asseguren que perden diners, mentre que part del veïnat es queixa de problemes per a aparcar i la brutícia que implica el certamen.

Piscina, platja, música. Envoltats d'amics i amb ganes de gaudir. Una festa de primera, per a molts massa. "No pots ni anar al súper", lamenta un veí. Borriana rep més de 50.000 joves concentrats en un mateix barri, on es fa impossible aparcar.

Part del veïnat diu que és difícil afrontar el dia a dia. Es queixen de les aglomeracions i de la brutícia, per exemple, a la platja. Per contra, sembla que les molèsties per soroll han disminuït.

Aquests dies de celebració deixen molts beneficis econòmics, però no per a tots. A una arrosseria no li ixen els comptes, segons expliquen a À Punt. De fet, sobrevola el dubte sobre els prop de 5.000 llocs de treball i els 42 milions d'euros que assegura l'organització que comporta el festival. Són les dues cares d'aquest festival i de molts altres.

També et pot interessar

stats