Comencen els preparatius per a traure les falles de Fira València

El 80% de les falles de València estan al recinte firal, però han de començar a plantar-les cap al 15 d’agost

Trasllat falles

Més de la meitat de les poblacions que celebren Falles les han posposat al març del 2022, però a València la setmana fallera continua sent al setembre i en 15 dies s'haurà d'iniciar el transport de les falles, que estan emmagatzemades a Fira València des de març de 2020. 

Per a fer-ho possible s’està organitzant un dispositiu especial en què treballaran desenes de transportistes, amb la dificultat afegida de trobar-nos en ple mes d’agost. Es tracta, tot plegat, d’un gran esforç del Gremi d’Artistes Fallers, assenyala Paco Pellicer, mestre major del Gremi d’Artistes Fallers de València, ja que un 80% de les falles del Cap i Casal estan al recinte firal. 

També el sector dels transports s’enfronta a una complicada tasca de coordinació perquè, segons explica el president de l’Associació de Grues de València, Fran Alapont, fa any i mig emmagatzemaren les falles a Fira València en només 15 dies utilitzant vehicles especials, però ara hi haurà diversos artistes i transportistes que treballaran tots al mateix lloc. Per això, s’han establit torns de huit hores i han informat cada artista faller de l’hora i el lloc a què ha d’acudir per arreplegar els monuments.

Així serà necessari un esforç col·lectiu per a poder dur avant aquestes falles tan atípiques. 

També et pot interessar

stats