Comença un Feslloc reduït per a adaptar-se a la pandèmia

Només hi assistiran 1.500 persones, que seguiran les dues úniques jornades de concerts asseguts i amb mascareta

Una edició anterior del festival de música en valencià de Benlloch, el Feslloc
Una edició anterior del festival de música en valencià de Benlloc, el Feslloc / Facebook Feslloc

Amb només 1.500 persones, en dues úniques jornades i amb concerts que començaran més prompte de l'habitual. Així serà el Feslloc d’enguany, el Feslloc de la pandèmia, que començarà aquest divendres de vesprada, i que reunirà alguns dels grups més rellevants del panorama musical valencià, entre els quals hi haurà El Diluvi, Zoo, Malucs, Jonathan Penalba o Feliu Ventura.

Després de la parada a què va obligar la pandèmia l’any passat, aquest emblemàtic festival de música en valencià arriba a la seua 15 edició aquest cap de setmana a Benlloc. Serà un festival més reduït que en edicions anteriors, que podrà esquivar les noves limitacions de la pandèmia, anunciades aquest dijous pel president Puig per als esdeveniments massius.

En aquest sentit, el Feslloc únicament congregarà 1.500 persones, entre les quals s'inclou el personal tècnic i els voluntaris. Un volum de públic pel qual va apostar des del primer moment l’organització per a garantir la seguretat sanitària. “Hem fet un esforç per a donar suport a la música en valencià i, al mateix temps, no organitzar res que complicara la salut de les persones, ni dels assistents ni del poble on se celebra”, explicava el codirector d'aquest festival, Voro Golfe, qui ha sigut entrevistat en Les Notícies del matí.

En el cartell, deu grups, cinc en cadascuna de les jornades d’aquest festival que enguany és més curt a causa de la situació sanitària. Blackfank, The Dance Crashers, Xavi Sarrià, El Diluvi i Malparlats pujaran a l’escenari, mentre que dissabte serà el torn de Jonatan Penalba, Feliu Ventura, Tito Pontet, Zoo o Malucs.

Nou escenari

Una de les decisions que s’han adoptat per a convertir el Feslloc d’enguany en un esdeveniment segur és celebrar-lo en un camp de futbol, on accediran els assistents i s'asseuran al voltant de taules, que estaran separades les unes de les altres per més distància de la recomanada per les autoritats sanitàries. “El públic haurà d’estar assentat i amb mascareta, nomes podrà llevar-se-la per a beure”, matisava Golfe.

Una altra de les iniciatives per a respectar les limitacions a què obliga la pandèmia serà la d’avançar l’hora dels concerts, començaran a les sis de la vesprada i, des de les quatre, s’obrirà l’accés perquè no hi haja aglomeracions. Així mateix tampoc hi haurà zona d’acampada.

També et pot interessar

stats