El color envaeix València amb la cavalcada del Convit

Un any més, À Punt oferirà en directe les retransmissions de les dues processons principals aquest diumenge

El capellà de les roques convida a la festa del Corpus acompanyat de les danses tradicionals / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 de juny 2023 - 07:49 Actualitzat: 11 de juny 2023 - 12:45

Aquest diumenge la ciutat de València celebra el dia gran de la festa del Corpus Christi, la festa grossa del Cap i Casal des de fa més de set segles. El color i els balls tradicionals carregats de simbolisme ompliran els voltants de la plaça de la Mare de Déu durant la jornada en què tenen lloc els dos principals actes, la cavalcada del Convit i la processó del Corpus, que podran seguir-se en directe a través d'À Punt.

A les 9:00 hores, el tradicional repic de campanes del Micalet ha donat el tir d’eixida a la missa de pontifical i la posterior cavalcada del Convit, que ha començat a les 12:00 hores, acompanyada dels voltejos de campanes, com a avantsala de la solemne processó de la vesprada. 

El capellà de les roques, com marca la tradició des de 1516, ha convidat tota la ciutat a la festa, acompanyat de les danses del Corpus, entre les quals destaca la popular dansa de la Moma. La popular poalà arruixarà de nou la Degolla, el pas que simbolitza la guàrdia d’Herodes.

El recorregut de la cavalcada, que s’ha mantingut intacte des dels seus orígens, ha partit des de la plaça de Manises i ha recorregut el carrer de Cavallers, la plaça de la Mare de Déu, la plaça de la Reina, els carrers dels Cabillers i Avellanes, on té lloc la poalà, per a finalitzar a la plaça de l’Almoina.

De vesprada, la desfilada de les roques, la dansa dels nanos i gegants o els balls de la Magrana i la Moma, protagonista d’un dels balls més antics que simbolitza el triomf de la virtut sobre els set pecats capitals, anunciaran la solemne processó general del Corpus Christi, una celebració que té els seus orígens en el segle XVI.

Enguany, però, només dues de les onze roques monumentals eixiran en processó, la de la Mare de Déu i la del Sant Calze, a causa d'unes deficiències en l'engranatge i el sistema de tracció que desaconsellen l'exhibició dels altres nou monuments, que podran ser visitats al museu.

Segueix els actes principals en À Punt

Un any més, À Punt oferirà en directe les retransmissions de les dues processons principals del Corpus Christi d'aquest diumenge. A les 12:00 hores, Ferran Cano contarà tots els detalls al voltant de la cavalcada del Convit, de la mà de l'historiador de l'art Enric Olivares i Amparo Marín-Villalba, col·laboradora de l'Associació de Músics i Dansants. A partir de les 20:00 hores, l'acompanyarà el periodista i teòleg Baltasar Bueno en la retransmissió de la processó del Corpus Christi 2023.

També et pot interessar

stats