À Punt retransmet diumenge les dues processons del Corpus de València

La finestra esportiva ofereix el partit del Castelló contra el Deportivo de la Corunya a les 17:55 hores. En cas de pròrroga pel futbol, la processó s’emetrà en diferit, en acabar la sèrie Després de tu

A les 12:00 hores comença la cavalcada del Convit
A les 12:00 hores comença la cavalcada del Convit / Departament de Comunicació
08 de juny 2023 - 11:42

Diumenge la ciutat de València celebra la festa grossa i, un any més, À Punt oferirà en directe les retransmissions de les dues processons principals del Corpus Christi. En acabar la missa dominical i la reemissió del programa Fas festa de la nit de divendres començarà l’emissió en directe de la primera de les processons. A les 12:00 hores comença la cavalcada del Convit, que és la invitació de les autoritats de la ciutat, a través del capellà de les roques, per a iniciar la festa del Corpus. Aquest tradicional acte inclou la desfilada d'antigues danses, com la dels nanos, els bastonets, la magrana o la dansa de la Moma.

Cartell festa del Corpus Christi 2023
Cartell festa del Corpus Christi 2023

Ferran Cano ens contarà tots els detalls al voltant de la cavalcada del Convit amb dos comentaristes experts, Enric Olivares, historiador de l'art, especialitzat en iconografia cristiana, art valencià i festes tradicionals i Amparo Marín-Villalba, col·laboradora de l'Associació de Músics i Dansants i pertany a l'Associació A l'Aire de música tradicional.

De vesprada, la finestra d’À Punt oferirà a partir de les 20:00 hores la processó del Corpus Christi 2023. En aquesta retransmissió, Ferran Cano estarà acompanyat del periodista i teòleg Baltasar Bueno.

Des de les portes dels apòstols de la Catedral de València s’inicia la tradicional processó en què participen autoritats civils i eclesiàstiques així com institucions de la ciutat. El seguici es completa amb personatges de l'antic i el nou testament, el bestiari festiu tradicional, i els símbols de la ciutat com la Reial Senyera i grups tan populars com els Cirialots.

A partir de les 20:00 hores la processó del Corpus Christi 2023.
A partir de les 20:00 hores la processó del Corpus Christi 2023.

D’altra banda, À Punt ofereix a partir de les 17:55 hores per La finestra esportiva el partit del Castelló contra el Deportivo de la Corunya. En cas de pròrroga en el futbol, la processó del Corpus de la vesprada s’emetrà en diferit en acabar la sèrie Després de tu, a les 23:00 hores, seguida de la redifusió de la cavalcada del Convit matinal. 

També et pot interessar

stats