Cinema Jove torna amb continguts transmèdia, música electrònica i websèries

La 33a edició del festival de cinema internacional serà del 22 al 29 de juny.

En la 33a edició de Cinema Jove participen 10 produccions en la secció oficial de llargmetratges i 55 títols en la categoria de curtmetratges.
En la 33a edició de Cinema Jove participen 10 produccions en la secció oficial de llargmetratges i 55 títols en la categoria de curtmetratges.

El festival dedicat al cinema fet per joves torna el 22 de juny amb una edició que consolida la seua aposta per les websèries, dedica un cicle a la música electrònica i incorpora un fòrum de debat sobre continguts transmèdia. Albert Girona, secretari autonòmic de Cultura i Esport, ha destacat aquest dimecres en la presentació del festival a la Filmoteca de València el "caràcter internacional" d'aquesta edició a causa de la presència de cineastes guardonats a Sundance i Canes i pel nombre de països participants en el festival, que arriba a 24.

En la 33a edició de Cinema Jove participen 10 produccions en la secció oficial de llargmetratges i 55 títols en la categoria de curtmetratges. Per primera vegada en una dècada participa en la competició oficial una pel·lícula valenciana, Seguidores, del realitzador Iván Fernández de Córdoba. Pel que fa als curtmetratges, destaca la presència de la Palma d'Or del Festival de Canes del 2017, la xinesa A gentle night, i del Gran Premi del Jurat de Sundance del 2018, l'espanyola Matria, d'Álvaro Gago.

En la categoria de websèries es podran veure produccions que encara no estan disponibles en línia, com ara la sèrie francesa Nemausus i Limbo, una coproducció hispanoargentina protagonitzada per Ingrid García-Jonsson. També hi haurà un cicle dedicat als inicis cinematogràfics del director Brian De Palma i un altre protagonitzat per la música electrònica, amb el nom de Beats & Frames.

Novetats d'aquesta edició

La nova secció de continguts transmèdia, Digital Jove, reunirà del 20 al 24 de juny propostes de realitat augmentada, mons virtuals, robòtica, experiències immersives i intel·ligència artificial. Una altra novetat del festival d'enguany és una proposta educativa per a l'alumnat universitari i de cicles formatius. Es tracta d'una residència d'estudiants que tindrà lloc del 3 al 7 de setembre, en la qual formaran els responsables dels treballs més destacats de la Trobada Audiovisual de Joves.

Fernando Bovaira, Premi Lluna de València

Cinema Jove concedirà al productor de Castelló Fernando Bovaira el Premi Lluna de València per una trajectòria en què ha apostat per joves talents a l'hora de donar suport a pel·lícules com ara Abre los ojos, d'Alejandro Amenábar, i Los amantes del círculo polar, de Julio Medem. El director de Cinema Jove, Carlos Madrid, ha destacat de Bovaira la seua "recerca contínua de noves narratives i talents".

Greta Fernández i Pablo Molinero, Premis Un Futur de Cinema

L'edició de Cinema Jove d'enguany ha distingit els actors Greta Fernández i Pablo Molinero amb el premi Un Futur de Cinema, que reconeix els nous talents del cinema espanyol. "A Greta i a Pablo els uneix el bon criteri a l'hora de consolidar la seua carrera, amb una elecció acurada dels projectes en què participen", ha subratllat el director de Cinema Jove, Carlos Madrid. Els dos guardonats participaran en sengles trobades amb el públic al final de la projecció de les seues pel·lícules més destacades.

L'actriu Greta Fernández (Barcelona, 1995) és filla del prestigiós actor Eduard Fernández i acaba d'estrenar la tragicomèdia Matar al padre, dirigida per Mar Coll. També enguany ha debutat en teatre amb Amanda T, una obra dirigida per Àlex Mañas que fabula la tràgica història d'Amanda Todd, la jove canadenca que amb 15 anys es va suïcidar després de patir ciberassetjament. D'altra banda, el festival també ha destacat el treball de Pablo Molinero (Castelló, 1977) en pel·lícules com Enxaneta i Terrados, i sèries com La Peste, i que ha donat a l'actor un reconeixement massiu.

També et pot interessar

stats