Les Cigarreres acull a partir d'aquest divendres l’exposició "Som ineludibles" sobre els drets de les 'kellys'

La mostra es fa ressò de relats de precarització que ajuden a entendre el valor dels moviments socials

El regidor de Cultura, Antonio Manresa; l'artista Laura Marte i membres de l'associació Les Kellys en la presentació de l'exposició
El regidor de Cultura, Antonio Manresa; l'artista Laura Marte i membres de l'associació Las Kellys en la presentació de l'exposició / Ajuntament d'Alacant

El Centre Cultural Les Cigarreres d'Alacant acull des d’aquest divendres fins al 18 de febrer l’exposició "Som ineludibles. Relats de precarització" sobre els drets de les cambreres de pis, conegudes com les kellys.

A través d'aquest projecte expositiu, l'artista Laura Marte recull les reivindicacions de les treballadores, que busquen aconseguir el reconeixement de les malalties professionals, la jubilació anticipada i vincular la categoria de l'hotel en relació amb la qualitat de benestar laboral de les dones que contracten.

Segons informa l’Ajuntament d’Alacant, la mostra presenta una proposta col·laborativa per a materialitzar els acompanyaments afectius entre les kellys i Laura Marte que busquen “vigoritzar la participació de les persones en temes comuns i importants amb el propòsit de recompondre condicions vitals”. 

El regidor de Cultura, Antonio Manresa ha animat la ciutadania a visitar l'exposició, destacant que “qui vinga podrà observar la reivindicació des de les mateixes treballadores fins a unes fotografies del treball diari i els estatuts de les reclamacions que s'han anat incorporant”. 

L'associació Las Kellys es va establir amb la determinació de sumar esforços per a obtenir millores en la seua professió. Defensen la seua funció essencial per al funcionament dels establiments turístics i per això s'alcen en contra de l'externalització contractual, les empreses multiservei i la sobrecàrrega laboral.

També et pot interessar

stats