El certamen Francisco Brines 2022 ja busca els millors versos

La fundació del poeta d’Oliva convoca la segona edició del concurs, que premiarà amb 6.000 euros els millors poemaris en castellà i en valencià

El poeta Francisco Brines, a la seua residència d'Oliva, el passat novembre, quan es va assabentar de la concessió del guardó
El poeta Brines, al balcó de casa, celebrant amb els mitjans de comunicació el Premi Cervantes / Europa Press
12 de gener 2022 - 11:41

L’estima per la poesia de Francisco Brines, el poeta d’Oliva que va morir en maig, reviu aquests dies. La fundació que porta el seu nom ha convocat el segon certamen que, complint amb la voluntat de l’escriptor i Premi Cervantes, busca fomentar la producció i la creativitat literària d’aquells poetes que cultiven els versos tant en castellà, llengua en què va escriure el poeta, com el valencià.

Els escriptors podran lliurar les obres fins al 25 de març. Opten a un premi de 6.000 euros, en cadascuna de les modalitats, així com a la publicació de l’obra premiada per l’editorial Pre-textos, com han anunciat des de la Fundació Francisco Brines. Els guanyadors s’anunciaran en una data encara sense concretar en un acte a Oliva.

Els poetes Fernando Delgado, Carlos Marzal, Luisa Castro i Vicente Gallego, i l'editora Silvia Pratdesaba valoraran les obres en castellà que es presenten a aquest certamen internacional, mentre que el jurat de la modalitat en valencià l’integren els poetes Enric Sòria, Marta Pessarrodona i Àngels Gregori, la crítica literària Marta Nadal, i l'editor Manuel Borrás.

La primera edició d’aquest certamen, que va rebre més d'un miler d'originals el 2021, la van guanyar Francisco José Martínez Morán i José Luis García Herrera pels poemaris No i El somrís trist de Sylvia Plath.

També et pot interessar

stats