La centenària processó del Corpus posa fi a la festa grossa de València

Tres-cents animals fantàstics i personatges bíblics han precedit la pluja de pètals sobre la custòdia del Santíssim Sagrament

Processó del Corpus aquest diumenge a València
Processó del Corpus aquest diumenge a València / Junta Central Fallera
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 de juny 2023 - 20:28 Actualitzat: 11 de juny 2023 - 21:14

La solemne processó general del Corpus Christi ha culminat aquest diumenge la centenària festa grossa de València. Una tradició amb set segles d’història, una de les més antigues, creada per a acostar la ciutadania els grans misteris bíblics.

A més de la majoria dels personatges, les danses i les figures que han participat en la cavalcada del Convit celebrada a migdia, a les 19:00 hores s’han afegit representacions d’animals fantàstics relacionats amb les nostres arrels populars, elements simbòlics i nombrosos personatges bíblics que han començat a desfilar pels carrers engalanats de Ciutat Vella. 

Els voltants de la catedral s’han convertit en l’escenari per on han tornat a passejar-se personatges emblemàtics com l’Agüelo Colomet, les matrones, els cirialots o la cucafera, que han donat pas a l’eixida de la custòdia del Santíssim Sagrament per la porta dels Apòstols de la catedral.

Una pluja de pètals des dels balcons de la plaça del Mercat, el carrer de Cavallers o el d’Avellanes ha rebut aquesta peça d’orfebreria única que ha estat acompanyada pels fadrins, sis joves vestits amb indumentària del segle XVI. Amb sis-cents quilos de plata, cinc d’or i quatre metres d’alt és considerada la custòdia més gran del món.

La pluja, però, ha marcat el final de la processó. L'aigua ha deixat imatges ben curioses als carrers de la ciutat, ja que el públic s'ha hagut de refugiar amb paraigües per a poder disfrutar de la festa.

També et pot interessar

stats