La borrasca Celia causa els primers desperfectes en els monuments fallers

El remat de la falla Nova de Benicalap de València ha caigut a terra pel vent, que també ha tombat el monument de la comissió Els Vents, al Port de Sagunt 

Remat a terra de la falla Nova de Benicalap a València / À Punt NTC

El món faller i el sector turístic mira cap al cel. Després de dos anys de festa inexistent o continguda, ara el vent i la pluja estan desbaratant tots els plans i el calendari fester. El vent comença a causar destrosses i al Port de Sagunt ha tombat la falla de la comissió Els Vents, mentre que a València en la falla Nova de Benicalap el remat està en terra des de primera hora del matí, com ja els va passar al setembre.

El vent ha tombat la superheroïna de la falla Nova de Benicalap. Són les primeres víctimes de la temuda borrasca Celia, que ha arribat coincidint amb l'inici de la setmana fallera.

Una altra víctima de l’oratge ha sigut la falla Malva-rosa-Antonio Ponz-Cavite, que enguany torna a Secció Especial en el seu 75é aniversari. En concret, ha caigut un element de la part alta del monument, on es troben les ales i els xiquets, tot i que no han causat grans danys. En la següent imatge es pot veure una de les ales caigudes al terra. 

Falla Malva-rosa-Antonio Ponz-Cavite
Falla Malva-rosa-Antonio Ponz-Cavite / À Punt NTC

Pluja i vent que compliquen la plantà d'uns monuments que esperen davall dels plàstics i per davant, poques probabilitats de millora. Després d'una matinada amb aigua, a la falla Convent de Jerusalem torcaven amb draps la falla infantil i al Pilar continuaven la faena amb preocupació.

Prop de la mar, la falla de l'Avinguda Malva-rosa i l'Antiga han optat per no tapar amb plàstics, però asseguren alguns remats. El rellotge juga a la contra per a arribar a hora a la Plantà i tots coincideixen a tirar avant.

Un vent i una pluja que han obligat a suspendre la mascletà. La pluja d'aquesta matinada sí que havia permés el muntatge de la mascletà terrestre, però les fortes ràfegues de vent que han bufat tot el matí i que s'espera que arriben als 60 km/hora han obligat a cancel·lar la mascletà que inaugurava la setmana gran de les Falles.

De moment ja s'ha confirmat que el diumenge 20 de març hi haurà mascletà. La primera reubicada en el calendari de les que han sigut suspeses.

També et pot interessar

stats