Catalá insinua que hi haurà més mascletaes fora de València: "Repetirem, les Falles s'han de promocionar més"

L'alcaldessa de València contesta amb ironia les crítiques de Més Madrid i els col·lectius ecologistes i suggereix que València té una "superraça d'ànecs" resistent a la pirotècnia

Catalá i el president valencià, Carlos Mazón, diumenge en la mascletà de Madrid
Catalá i el president valencià, Carlos Mazón, diumenge en la mascletà de Madrid / David Fernández (EFE)

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha donat per fet aquest dilluns que tornaran a repetir l'experiència de la mascletà dominical de Madrid. Una iniciativa que "no sols hauria de fer-se" a la capital d'Espanya, "sinó a escala nacional i internacional" perquè la pirotècnia i les Falles "han de promocionar-se molt més". "Per descomptat", ha contestat als mitjans de comunicació, que li havien preguntat si es dispararan més mascletaes des de Madrid.

Durant l'acte de presa de possessió de nous bombers municipals, l'alcaldessa del PP ha lamentat el fet que "hi ha un alt nivell de desconeixement" sobre la festa. A parer seu, per a continuar sent Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco, les Falles s'haurien de promocionar "molt més", i també "evitar comentaris desafortunats".

"Superraça d'ànecs"

La popular ha contestat també les denúncies polítiques, principalment de Més Madrid, i d'organitzacions ecologistes, que asseguren que la pirotècnia de diumenge hauria provocat la mort d'ànecs en l'entorn natural de Madrid Río. "Hem de tindre una superraça d'ànecs a València i no ho sabem", ha ironitzat per a seguir la broma de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, amb el suggeriment implícit que al Cap i Casal aquestes criatures sí que resisteixen a les disparades de les Falles i altres festes.

Catalá ha assegurat que la mascletà a Madrid va ser "espectacular" i que els pirotècnics valencians van demostrar que hi ha "un alt nivell de desconeixement molt preocupant sobre el sector de la pólvora". "Hem de treballar i promocionar més la festa per a pal·liar el nivell de desconeixement i d'incomprensió alt que té un sector que ha demostrat ser professional", ha reivindicat.

També et pot interessar

stats