Carmen Martín i Nerea López, proclamades falleres majors de València 2022

Les màximes representants de la festa han intervingut per primera vegada davant el món faller 

L'hemicicle de l'Ajuntament de València en un moment de la proclamació
L'hemicicle de l'Ajuntament de València en un moment de la proclamació / Ajuntament de València

Carmen Martín i Nerea López comencen oficialment el seu any com a falleres majors de València. Després de rebre ahir de vesprada la telefonada de l’alcalde de València, Joan Ribó, aquest dijous s’ha celebrat a l’Ajuntament un dels actes grans de la festa: la proclamació. 

Ribó ha proclamat Carmen i Nerea màximes representants de la festa davant del col·lectiu faller i els membres de la corporació. En les seues primeres paraules, les dues han agraït l'esforç de la societat i del col·lectiu faller per a fer possible que les festes pogueren celebrar-se al setembre i que han permés, amb aquest acte, començar un nou cicle faller.

La pandèmia protagonitza els discursos de Nerea i Carmen

Nerea López, de la falla Enginyer Josep Sirera-Pius IX, ha assegurat que se sent molt afortunada i privilegiada per representar unes festes que tant estima i l’apassionen, sobretot en dos anys “tan difícils” per la pandèmia. “Em sent com si m’hagueren tocat amb una vareta màgica i tot estiguera tornant a la normalitat”, ha manifestat. Nerea ha agraït el treball de tot el col·lectiu faller, que ha fet possible que se celebren unes Falles al setembre. “Falleres i fallers, hem tornat”, ha proclamat. 

Per la seua banda, l’odontòloga Carmen Martín, de la falla Poeta Alberola-Totana, també ha valorat la tornada d’unes festes ajornades per la pandèmia de la Covid. “Els fallers i les falleres hem demostrat que estem fetes d’un material incombustible i etern, capaços d’alçar-nos davant les adversitats”, ha manifestat. Carmen ha fet una crida als valencians i valencianes, ja que, ha dit, “València mereix un 2022 ple d’alegria”.

Un alfabeguer com a record del seu regnat

En l’exaltació de les falleres majors de 2022, les representants han estat acompanyades per les respectives corts d’honor, així com les seues predecessores, Consuelo Llobell i Carla García. Tampoc han faltat en l’acte la bellesa del foc d’Alacant i la reina de les festes de Castelló.

Quan ha finalitzat l’acte a l’hemicicle, Carmen Martín i Nerea López han rebut, com mana la tradició, un alfabeguer com a record del seu regnat.

També et pot interessar

stats