Carmen Martín, exaltada com a fallera major de València del 2022

Diumenge serà el torn de la fallera major infantil, Nerea López, i la seua cort d’honor

Moment en què la fallera major de València del 2022, Carmen Martín, rep la banda de l'alcalde Joan Ribó / À Punt NTC

Poc més de mil persones, un aforament reduït a causa de la situació epidemiològica, han exaltat aquest dissabte la fallera major de València del 2022, Carmen Martín Carbonell, i la seua cort d’honor.

L’ambient faller i l’olor de flors han omplit el Palau de Congressos, escenari d’una de les nits més emocionants del món de la festa. Les dotze membres de la cort d’honor i Martí han rebut la banda que les acredita com a representants de la festa.

El president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, s’ha estrenat en aquesta tasca. Una per una, les components de la cort d’honor han sigut rebudes per grans ovacions i han pogut pujar a l’escenari sense mascareta, ja que són les protagonistes de l’acte. 

La fallera major d'enguany ha travessat el pati de butaques, amb l'alcalde Joan Ribó uns passos enrere, entre els aplaudiments d'un auditori dret. De la mà de l'alcalde i del president de la Junta Central Fallera, Martí ha rebut la banda i la joia que l'acrediten com a fallera major de València d'enguany.

Verd primavera és el color de l'espolí que Carmen Martí ha triat per a rebre la banda que l'acredita com a màxima representant de les Falles d'enguany. Per a la fallera major aquesta tonalitat simbolitza l’esperança, un valor que volia transmetre a tot el món de la festa després dels dos últims anys marcats per la pandèmia. La seda és de Vives i Marí, amb un disseny exclusiu de 36 colors que només poden portar les falleres majors de València.

Ha actuat com mantenidor Miguel Prim, enginyer químic i director general d'H4 Idiomas i faller de Mestre Gozalbo-Comte d'Altea, a més de vicepresident de la Interagrupació de Falles, guardonat amb el Bunyol d'Or amb Fulles de Llorer i Brillants. 

“Exemple de fortalesa i convenciment de no ser res si no sou tretze, una dona amb olor de ‘vull’ i ‘ho intentaré’, amb gust de ‘no ho sé tot’, ‘escolte’ i ‘aprenc a cada pas’, amb mirada de ‘sí’ i amb somriure de ‘gràcies’”, així ha lloat Carmen Martín. 

El mantenidor també ha tingut paraules per a la cort d’honor, de la qual ha assegurat que “la banda empodera i les fa millors persones quan estan a prop de la gent”.

La nit ha començat a ritme de rock i amb un concurs en què el públic i les persones que segueixen l’Exaltació a través de la televisió o les xarxes socials han pogut conéixer millor Martí i la cort d’honor amb un concurs sobre les seues aficions, curiositats i talents. 

Enguany la Banda Municipal de València ha decidit no participar en la gala per a protestat a l’exterior del Palau de Congressos, on han tocat marxes fúnebres per a mostrar el seu rebuig a la intenció de la Regidoria de Recursos Culturals de traslladar l’agrupació musical al Palau de la Música. El tradicional pasdoble El Faller de Josep Serrano ha donat pas a la part més protocol·lària de la nit en format gravat. 

Aquest diumenge a les 17:00 hores serà el torn de la fallera major infantil de València d’enguany, Nerea López, i la seua cort d'honor, un acte que també es podrà seguir per À Punt.

També et pot interessar

stats