Verd primavera: la fallera major de València desvela el color del seu espolí

Carmen Martín és exaltada aquest dissabte, juntament amb la seua cort d'honor, al Palau de Congressos

La fallera major de València, Carmen Martín, en eixir del seu domicili / À Punt NTC

El secret millor guardat de Carmen Martín, fallera major de València 2022, s'ha revelat mentre es dirigia a la seua exaltació: finalment, el color que ha escollit per al seu espolí és el verd primavera. Es tracta d'una seda feta per Vives i Marí, la clàssica fàbrica de teixits de Xirivella (Horta), que repeteix vestint la fallera major després de fer-ho també a l'exaltació de Consuelo Llobell el 2020.

L'espolí, per a la confecció del qual s’han invertit aproximadament 680 hores, té 6.210 fils d’ordit i 36 colors de trama de seda natural, combinats amb quatre metalls: or voltejat, or brescat, plata brescada i plata llisa.

Segons l'equip de disseny de Vives i Marí, l'elecció del color del fons i dels motius florals, "s'han fet al gust personal de la fallera major". Un color que ha escollit pels seus colors "suaus i dolços" i que juntament amb la combinació dels diferents metalls transmet "molta personalitat".

D'aquesta manera, Martín ha revelat el color de l’espolí mentre la seua cort d’honor l’esperava a les portes de sa casa. Abans de dirigir-se en cotxe cap al Palau de Congressos, la fallera major ha parlat amb les càmeres d’À Punt, i els ha explicat que "és tot un honor representar València" i que amb l’Exaltació comença "una espera molt bonica per tot el que està per vindre".

L'acte comença a les 19:30 i es podrà seguir en directe a partir de les 19:00 en À Punt. Enguany, el mantenidor és Miguel Prim, enginyer químic i director general d'H4 Idiomas i faller de Mestre Gozalbo-Comte d'Altea, a més de vicepresident de la Interagrupació de Falles i guardonat amb el Bunyol d'Or i Brillants amb Fulles de Llorer.

Aquest diumenge a les 17:00 serà el torn de la fallera major infantil de València, Nerea López, i la seua cort d'honor, un acte que també es podrà seguir en À Punt.

Durant l'Exaltació, finalment, la fallera major i les dotze membres de la cort d'honor, així com les persones que participen en l'acte, podran prescindir de la mascareta mentre estiguen a l'escenari. La companyia Viviendo del Cuento obrirà l'acte, que acabarà passades les 22:00 h amb un espectacle de focs artificials.

La Banda Municipal de València protesta a les portes del Palau

La Banda Municipal de València ha aprofitat la gran afluència de persones que acudeix a l'Exaltació per a protestar per la seua situació. La institució està fent vaga des de dimecres, la primera en els 120 anys de la seua història, per a posicionar-se contra la intenció de la Regidoria de Recursos Culturals de traslladar l'agrupació musical al Palau de la Música.

La Banda Municipal de València, en un acte de protesta abans de l'Exaltació
La Banda Municipal de València, en un acte de protesta abans de l'Exaltació / À Punt NTC

La plantilla rebutja passar a dependre d'un organisme autònom perquè temen que es produïsca un moviment semblant al que va haver-hi en els anys 90 amb l'Orquestra de València. Dels treballadors del conjunt musical només queden deu persones que continuen sent funcionàries i la resta han passat a ser personal laboral al servei de la Generalitat.

També et pot interessar

stats