Carmen Calvo inaugura el cicle de diàlegs entre artistes contemporanis i Picasso a Barcelona

Per primera vegada es podrà veure una retrospectiva de l'artista valenciana a la capital catalana 

Carmen Calvo inaugura una exposició al Museu Picasso de Barcelona / À Punt NTC

El Museu Picasso de Barcelona dedica una retrospectiva a l'artista valenciana Carmen Calvo amb una exposició que permet, revisar de manera àmplia la seua trajectòria, per primera vegada a la capital catalana. Amb Calvo el museu inaugura un cicle de diàlegs entre artistes contemporanis i Picasso amb motiu dels cinquanta anys de la seua mort.

A pesar que hi ha molta obra seua en diverses institucions museístiques de Barcelona, Calvo es mostra desvanida de la retrospectiva que li han fet al Museu Picasso. “El meu vincle amb Barcelona ha sigut molt extens, però una exposició així et fa pensar que estàs viva”, conta a À Punt Notícies

Aquesta retrospectiva permet revisar la mirada crítica i poètica de l'artista valenciana, però també denuncia una realitat que li serveix per a reflexionar sobre les dones, els abusos als xiquets o les injustícies socials. L’autora afirma que creu que cada artista té un projecte i que el seu és “la mirada al voltant de la gent, el pensament de la gent i el seu propi pensament”.

L’exhibició presenta un recorregut acurat de l'obra de Calvo, des dels inicis fins a treballs fets durant el confinament, a més de fer l'ullet a l'obra de Picasso, amb un diàleg irònic. Es tracta d’una sèrie de postals que l’artista va comprar a la botiga del museu i va intervindre amb collages i pintant per damunt. L'exposició estarà al Museu Picasso fins al 3 de setembre.

També et pot interessar

stats