L’IVAM reconeix la trajectòria de Carmen Calvo per la seua aportació a l’art contemporani internacional

Un equip d'À Punt ha visitat el muntatge de l'exposició al museu, que recorre la trajectòria l’artista valenciana

L’IVAM reconeix la trajectòria de Carmen Calvo per la seua aportació a l’art contemporani internacional / À Punt NTC

L'artista valenciana Carmen Calvo rebrà aquest dijous el Premi Julio González. La creadora multidisciplinària es converteix, així, en la tercera dona que el rep en els 22 anys d’història del guardó. 

Les càmeres d'À Punt han visitat el muntatge de l'exposició a l'IVAM que recorre la seua trajectòria i també el seu procés creatiu. Al voltant de 70 obres reflecteixen el complex procés creatiu i mostren la trajectòria que li ha valgut el guardó a l'artista.

Compromesa amb l’art com a pràctica poètica i política, la també Premi Nacional d'Arts Plàstiques, construeix la seua visió personal del món, sempre amb la mirada crítica cap a l'opressió i la desigualtat de les dones. "Calen més premis per a les dones. Ho dic perquè soc d’una generació que ha estat oculta”, ha assegurat. 

La recuperació, la resignificació de materials i objectes formen part de la seua metodologia de treball; uns objectes que adquireixen nous significats en el taller de l'artista. Precisament, el santuari creatiu de Calvo es converteix en el punt de partida de l’exposició.

A partir de dijous, a l'IVAM de València, la ciutadania pot gaudir de l'univers d'una de les artistes més representatives del panorama artístic actual. 

També et pot interessar

stats