L’artista valenciana Carmen Calvo, premi Julio González de l’IVAM

Els gestors del museu destaquen el treball de Calvo per a visibilitzar el paper de les dones en l’art.

L'artista guardonada, Carmen Calvo, amb el director de l'IVAM, José Miguel G. Cortés, a les portes de l'espai museístic
L'artista guardonada, Carmen Calvo, amb el director de l'IVAM, José Miguel G. Cortés, a les portes de l'espai museístic / À Punt NTC

L’artista valenciana Carmen Calvo rebrà enguany el Premi Internacional Julio González, que atorga l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), com a reconeixement a una trajectòria “sincera, compromesa i d’un gran nivell artístic”, segons ha destacat el director d’aquest espai museístic, José Miguel G. Cortés.

El consell rector de l’IVAM ha decidit concedir aquest guardó a Calvo en considerar que la seua obra està “feta amb el cor, sentida, volguda i viscuda amb la qual qualsevol persona es pot sentir identificada”. El compromís social de les seues obres, en especial amb la igualtat, ha sigut un altre dels aspectes que ha valorat l’IVAM: "En Carmen Calvo trobem també la dona que reivindica el paper social de les dones en l'art i en la vida, i és per això que aquest guardó és també un reconeixement al seu feminisme vital", apunten.

Carmen Calvo és un referent internacional de l'art contemporani valencià, que compta amb destacats reconeixements, com el Premi Nacional d'Arts Plàstiques d'Espanya, el ACCA de la Crítica, l'Alfons Roig de la Diputació de València o la Medalla de la Facultat de Belles Arts de Sant Carles.

"Creadora multidisciplinària, amb capacitat brillant de mescla de materials"

Per la seua banda, el conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha indicat que aquest reconeixement pretén visualitzar encara més l'aportació de Calvo a l'art valencià i internacional: "La ressituem a ella com a creadora multidisciplinària, amb una capacitat brillant d'ús i mescla de materials molt diversos que harmonitzen serenitat i rotunditat en un missatge que explicita la importància del paper de la memòria en bona part de la seua obra", exposava.

En els últims anys, el Premi Julio González de l’IVAM ha reconegut la trajectòria de dones artistes. De fet, en 2018 ho el va rebre Annette Messager i en 2019, Mona Hatoum.

També et pot interessar

stats