Carcaixent viatja en el temps amb la VIII Fira Modernista
El fil conductor enguany és l’educació i es posarà l’accent en personalitats locals de l’època com el degà Navarro Daràs o la benefactora Isabel Soriano
Carcaixent (Ribera Alta) torna a retrocedir aquest cap de setmana a principis del segle XX amb la celebració de la huitena edició de la Fira Modernista, un esdeveniment que omple la ciutat d’interessants propostes que fan viure visitants i veïnat un autèntic viatge en el temps. En concret, es recrearà l’època en què la població era coneguda com a bressol de la taronja i va viure la màxima esplendor amb el cultiu i comercialització d’aquesta fruita.
Cada edició compta amb un fil conductor i enguany aquest és l’educació, mitjançant el qual es convida a recórrer el municipi per tal de conéixer la manera de viure de principis del segle passat. A més, es podrà aprendre la història de personalitats locals de l’època vinculades a aquesta temàtica, com el degà Navarro Daràs o la benefactora Isabel Soriano.
Aquesta fira modernista ofereix una gran varietat d’activitats per a totes les edats: visites al patrimoni modernista, actuacions musicals, tallers infantils i una marató fotogràfica, entre moltes altres opcions. També destaquen les representacions teatrals, tant en edificis modernistes com a l’aire lliure, en les quals es representen escenes característiques de l’època, com una jornada de treball a un magatzem de taronges.
Durant aquesta època va tindre lloc la construcció del patrimoni modernista local, amb horts monumentals com el de Sant Eusebi o el de l’Ermita, i també el Magatzem de Ribera, conegut com la catedral de la taronja. Tots aquests edificis són visitables durant la fira.
Aquesta és una iniciativa en què col·labora gran part de la ciutadania de manera voluntària, així com destaca la participació d’associacions, institucions, empreses i establiments locals, que preparen els aparadors i els carrers per a l’ocasió. Totes les persones que participen es vesteixen amb indumentària de l’època, una imatge ben curiosa que facilita aquest viatge en el temps a principis del segle XX.