La capital del turisme es vist de gala per a acollir la primera semifinal del Benidorm Fest

Els valencians Fusa Nocta, Aritz Arén i Sofía Martín hi actuaran aquest dimarts

El pressent de la Generalitat, Ximo Puig, la directora general d'RTVE, Elena Sánchez i l'alcalde de Benidorm, Toni Perez, posen amb els 18 artistes participants en la segona edició del Benidorm Fest
El president de la Generalitat, Ximo Puig, la directora general d'RTVE, Elena Sánchez, i l'alcalde de Benidorm, Toni Perez, posen amb els díhuit artistes participants en la segona edició del Benidorm Fest / Morell (Efe)

El Benidorm Fest torna a la localitat de la Marina Baixa i busca superar l’èxit aconseguit en la primera edició del festival amb el Chanelazo. Díhuit artistes competiran per a representar Espanya en la 67a edició del Festival d'Eurovisió, que enguany se celebrarà a Liverpool el 13 de maig. 

Aquest dimarts tindrà lloc la primera semifinal, en què participaran la meitat dels concursants, entre els quals es troben la gandienca Fusa Nocta, el valencià Aritz Arén i l’alacantina Sofía Martín.

Amb la seua proposta, Mi familia, una mescla de flamenc, trap i electrònica, Fusa Nocta s’ha posicionat en les xarxes socials com una de les grans favorites per a endur-se el micròfon de bronze. Un lideratge pel qual pot competir Aritz i el seu Flamenco, que va ser la cançó més votada pel jurat d'RTVE en la fase de preselecció prèvia al festival. 

La segona semifinal tindrà lloc el dijous 2 de febrer, on actuarà per segon any consecutiu la valenciana Blanca Paloma amb Eaea. Per a conéixer quin serà el grup o cantant que representarà Espanya en Eurovisió, caldrà esperar al dissabte 4 de febrer, on actuaran els huit finalistes. El guanyador serà escollit pel vot del jurat (50%), del públic (25%) i del públic demoscòpic (25%).

El festival dispara l'ocupació als hotels, per damunt del 80%

El primer Benidorm Fest sense restriccions, sense mascareta i sense incidències motivades per la covid-19, ha disparat l'ocupació hotelera a la ciutat turística, amb una taxa per damunt del 80%.

Segons la patronal hotelera Hosbec, una última setmana de gener de qualsevol altre any seria plena temporada baixa i, no obstant això, la celebració ja està tenint una important repercussió en l'activitat hotelera de la ciutat i en la resta del teixit empresarial i productiu.

Aquest percentatge encara és més alt als hotels de quatre estreles, on l’ocupació frega el 90%. Aquests establiments allotgen actualment tot l'operatiu tècnic, producció i artístic, així com un perfil de visitants "d’alt poder adquisitiu".

El president d’Hosbec, Fede Fuster, ha destacat "la fortalesa de la celebració per a la ciutat, no només en ocupació hotelera i productivitat aquesta setmana, sinó també en imatge, projecció internacional i una indissoluble relació entre Benidorm i la música".

També et pot interessar

stats