Campanes, salves i aplaudiments per a rebre a la Mare de Déu en el centenari de la Coronació

Per primera vegada en huitanta anys, la imatge ha eixit a muscle de la basílica

Moment de l'eixida de la Imatge de la Mare de Déu dels Desemparats / À Punt NTC

La ciutat de València ha celebrat aquest divendres els cent anys de la Coronació Canònica de la Mare de Déu dels Desemparats amb un ambient ple de vítols i aplaudiment. La Geperudeta ha eixit la vesprada d’aquest divendres a muscle de la basílica a la catedral per primera vegada en huitanta anys amb motiu de l’Any Jubilar.

És la dècima vegada en els últims 156 anys que la Mare de Déu abandona el seu cambril i ix del santuari per a “celebrar des de prop” aquesta data històrica, segons ha informat l’arquebisbat en un comunicat.

Poc abans de l’eixida de la imatge ja s’escoltaven a la plaça de la Mare de Déu els "Valencians, tots a una veu: 'visca la Mare Déu!'". Les campanes del Micalet i la Marxa reial han acompanyat la imatge mentre deixava el temple, a la qual ha seguit l’aplaudiment eixordador dels fidels presents a la plaça.

Seguidament, ha començat la processó amb el res del sant Rosari, de camí a la Catedral, per un itinerari que ha envoltat la font de la plaça per darrere. Després de la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats caminava l'arquebisbe de València, Enrique Benavent amb més càrrecs eclesiàstics.

Després de recórrer el carrer del Micalet, la imatge original ha arribat fins a la Catedral, abarrotada de devots que l'esperaven amb emoció i ha entrat per la porta dels Ferros.

També et pot interessar

stats