Descobert el mantell de la coronació de la Mare de Déu

S'ha confeccionat a partir d'una seda que ve de la indumentària que va lluir l'arquebisbe de la segona coronació

El Mantell de la Coronació de la Mare de Déu dels Desemparats al Saló de cristall de l'Ajuntament de València / À Punt NTC

El mantell del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu dels Desemparats ha sigut descobert aquest dilluns. La peça que lluirà la imatge en la processó general aquest diumenge s'ha confeccionat a partir d'una seda amb motius florals que va formar part de la indumentària que va lluir l'arquebisbe Prudencio Melo en la segona coronació de la Mare de Déu, l'any 1941. El restaurador, Pedro Arrúe, el va adquirir d'un antiquari sense saber-ho. Va ser en veure unes fotos antigues quan en reconegué la procedència. 

Aquest mantell serà el que portarà la imatge pelegrina de la Mare de Déu en els actes festius del pròxim diumenge 14 de maig. Serà, de fet, l'abillament que lluirà en la processó general programada per a la vesprada d'aquesta jornada festiva i que ha sigut presentat aquest dimarts al Saló de Cristall de l'Ajuntament de València.

El consistori se suma a la celebració de la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats, que es commemora el pròxim cap de setmana i que enguany té un significat especial, amb motiu del centenari de la coronació pontifícia de la imatge, que va tindre lloc el 12 de maig del 1923.

El programa commemoratiu de la festivitat de la Verge dels Desemparats encara aquesta setmana la recta final, després dels actes que s'han dut a terme en els últims mesos.

També et pot interessar

stats