Puntades de devoció per a commemorar el centenari de la coronació de la Mare de Déu

Entitats cíviques i culturals de València lliuren a la basílica un mantell històric, brodat per la ciutadania

6. SEMPRE EN LO COR
El mantell brodat / Museu de la Seda

Les entitats cíviques i culturals de València lliuren aquest divendres a la Mare de Déu dels Desemparats el mantell que ha brodat la societat valenciana per a commemorar el centenari de la coronació.

Aquest mantell històric s’ha teixit, confeccionat i brodat en els últims mesos per artesans valencians i devots anònims que s'han sumat a la iniciativa Un poc de molts, amb les seues donacions i amb les seues puntades. Aquesta campanya pretenia "fer partícip tota la societat valenciana" de la celebració del centenari de la coronació de la Mare de Déu.

El mantell, que es lliurarà després d’una missa, està brodat en relleu i cartolina, i està fet "tot a mà" amb unes bases de cartolina o de feltre i cotó. Per damunt, s’ha traçat el dibuix d’or amb puntades de fil groc. La majoria de les peces s’han brodat en bastidors xicotets i després s'han posat sobre el tissú de plata que s'està teixint, segons detalla Jaime Guillem, de Bordados Angelita Suay, sobre el procés de confecció.

El mantell
El mantell / Museu de la Seda

Subhasta benèfica

El mantell s’ha presentat aquest dijous a l'Ateneu Mercantil, on s’ha mostrat completat per primera vegada i on s'ha organitzat un sopar i una subhasta benèfica, els fons dels quals aniran destinats a sufragar el nou mantell de la Mare de Déu dels Desemparats.

L’acte va servir també per a presentar el cupó de l'ONCE que es vendrà el 16 de maig, commemoratiu del centenari de la coronació de la Mare de Déu.

També et pot interessar

stats