Els campaners valencians celebren amb un toc especial que són patrimoni de la humanitat

La Unesco va anunciar dimecres passat que el toc manual de campanes passava a formar part de la llista cèlebre

Campaneres i campaners de tot el territori celebren la declaració de la Uneso / À Punt NTC

Aquest dissabte a migdia s’ha celebrat als campanars de diverses poblacions del País Valencià i la resta de l’Estat la recent declaració del toc manual de campanes com a patrimoni de la humanitat per la Unesco.

A Albaida, localitat coordinadora de la candidatura presentada a la Unesco, s’ha celebrat el merescut nomenament després d’anys de treball. Aquesta tradició es manté intacta des de fa huit segles de forma diària i ininterrompuda. 

Al nord, les campanes del Fadrí, l’emblemàtica torre campanar de Castelló de la Plana, ho han fet amb el repic, volteig i batallades de les tres campanes majors, però no serà l’única vegada. Amb l'objectiu de difondre i acostar aquest patrimoni cultural immaterial, el Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC) s'està treballant per a fer visitables aquests tocs manuals de campanes.

Algemesí ha sigut altra de les poblacions on s’ha celebrat la declaració de patrimoni mundial, en aquest cas amb una destacada presència de campaneres.

En la resta de territori, la Federació Valenciana de Campaners ha convocat a totes les colles de campaners a sumar-se a la festa.

També et pot interessar

stats