Bunyol es retroba amb el mà a mà entre bandes

La Societat Musical l'Artística i el Centre Instructiu Musical l'Harmònica es tornen a enfrontar després de la pandèmia

Mà a mà entre bandes simfòniques a l'auditori de Bunyol
Mà a mà entre bandes simfòniques a l'auditori de Bunyol

L'auditori a l'aire lliure de Bunyol ha tornat a viure una altra nit màgica. Les notes musicals de les dues famoses bandes han tornat a sonar en un dels espais a cel obert més impressionants i espectaculars de la Comunitat Valenciana, que ha tornat a rebre sobre l'escenari els més de 160 músics de cadascuna de les formacions.

Dues grans bandes simfòniques, com la Societat Musical l'Artística i el Centre Instructiu Musical l'Harmònica de Bunyol, que amb la música ens han retornat a la normalitat que vam perdre fa dos anys després que esclatara la pandèmia. La covid va obligar a suspendre el concert 'Mà a mà' durant els exercicis 2020 i 2021. Aquesta edició, la que fa 47, ha fet que els assistents es retrobaren amb la vida que tots teníem abans de l'inici de la pandèmia.

"Després de dos anys molt difícils per a tots, també per a les societats musicals, aquesta nit hem gaudit d'una normalitat recuperada, com es pot comprovar hui ací amb la celebració d'aquest 'Mà a mà' que durant dos anys s'havia posposat", tal com ressaltava l'alcaldessa, Juncal Carrascosa, moments abans de l'inici de l'espectacular concert que organitzen totes dues entitats al costat del consistori local.

L'alcaldessa va voler tindre també "un record per a aquelles persones que s'han quedat pel camí, gent molt vinculada amb el món de les bandes, i a qui en aquesta nit trobem a faltar, encara que des d'allà on estiguen segur que hauran gaudit molt amb el concert". Ella no ocultava, a més, la "gran satisfacció per l'entrada fabulosa que ha registrat un auditori pràcticament al complet; i per la màgia que és veure el fruit de tantes persones que han treballat juntes en un concert d'aquesta gran envergadura, cosa que parla molt del que som capaços a Bunyol".

Per la seua part, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Bunyol, Mireia Parla, insistia en "l'impressionant aspecte que ha mostrat l'auditori a l'aire lliure de Sant Lluís, que compta amb un aforament de 2.400 butaques i que feia anys que no es veia ple, atés que s'han venut pràcticament totes les entrades. Amb la novetat que enguany n'hem entregades unes quantes a diversos conservatoris de música per a incentivar els estudis musicals entre els alumnes".

"Els nostres músics es mereixien veure un auditori ple de públic per a aplaudir-los ben fort", recalcava la presidenta del CIM L'Harmònica, Rosario Pardo. "Un concert que necessitàvem ja; perquè aquest espectacle és el de la recuperació de les nostres vides", reconeixia l'emocionat president de l'Artística, Paco Blasco.

Els dos màxims responsables lloaven també la gran faena dels respectius directors (Mario Ortuño al capdavant de l'Artística i Saül Gómez, de l'Harmònica), que s'enfrontaven per primera vegada la nit del 20 d'agost a l'enorme responsabilitat de dirigir un concert 'Mà a mà'.

També et pot interessar

stats