Els bous al carrer tornen a la Comunitat Valenciana a partir d'octubre

Aranyel i Llucena faran actes taurins el 8 d'octubre i un dia després Almassora serà el primer gran municipi valencià que celebrarà bous al carrer des de març de 2020

Bous al carrer a les festes d'Almassora l'octubre de 2019, abans de la pandèmia
Bous al carrer a les festes d'Almassora l'octubre de 2019, abans de la pandèmia / Ajuntament de Almassora

Almassora, a la Plana Alta, serà el 9 d'octubre el primer gran municipi de la Comunitat Valenciana que celebrarà bous al carrer després d'un any i mig. Almassora és el primer gran municipi, però no el primer, i només per unes hores. Els pobles d'Aranyel i Llucena celebraran també bous al carrer la nit del 8 d'octubre, el dia abans.

Aquest dimecres s'ha celebrat a l'ajuntament d'Almassora una junta de seguretat local que servirà per a planificar el dispositiu de les festes del Roser i l'exhibició de bous al carrer.

El municipi ja tenia programats els festejos taurins davant de la possibilitat que s'anunciara una relaxació de les restriccions en el sector del bou. Així, Almassora lidera la tornada dels bous al carrer amb una entrada inèdita de Fuente Ymbro el dia de la festivitat del Nou d'Octubre. En les xarxes els milers d'aficionats ja celebren la tornada dels actes taurins.

Vint-i-un municipis han programat ja bous

La Federació de Penyes de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana va expressar aquest dilluns la seua satisfacció per la relaxació de les restriccions anti-Covid, que permetran el retorn dels festejos taurins tradicionals als carrers, en lloc dels recintes tancats on s'han celebrat els últims mesos.

En un comunicat, el president de la federació, Vicent Nogueroles, ha informat que "actualment hi ha planificats festejos per als mesos d'octubre i novembre en 21 pobles de la Comunitat Valenciana, als quals s'afegiran una quinzena prompte".

Aquests municipis són: Moncofa, Almassora, Aranyel, Llíria, Rafelbunyol, el Puig, la Vall d'Uixó, Museros, Puçol, Albuixec, Bugarra, Albalat dels Sorells, Onda, Canet d'en Berenguer, la Pobla de Farnals, l'Alcora, Puçol, Montant, Tales i Meliana.

"Des de la nostra entitat, estem satisfets amb el treball realitzat des d'aquell llunyà mes de març del 2020, data en la qual el coronavirus ens va privar de la nostra activitat cultural i festiva per excel·lència, el bou", apunta Nogueroles. Aquesta entitat preveu una "repercussió positiva" del retorn dels espectacles taurins tradicionals i reitera la seua satisfacció per l'"esforç i treball realitzat" durant la pandèmia.

També et pot interessar

stats