El sector taurí presenta a Sanitat un protocol per a fer viables els festejos de bous al carrer

Les penyes taurines confien que els actes es puguen reprendre l’11 d’octubre

El sector taurí presenta a Sanitat un protocol per a fer viables els festejos

La Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana ha entregat a la Conselleria de Sanitat Universal una "guia/protocol" amb la qual sostenen que seria "viable" reactivar els festejos al carrer, la qual cosa confien que puga ser a partir de l'11 d'octubre.

Així li ho ha traslladat a Sanitat, a la qual han acudit juntament amb responsables de l'àrea de Justícia. "Són mesures molt bàsiques i totalment assumibles, sense restriccions en cases, casals o recintes i que faran possible la celebració sense significar un maldecap per a l'organitzador", apunta la Federació, que assegura que la Conselleria els comunicarà "en breu" si dona validesa al document.

El protocol de seguretat manté la mascareta per a l'espectador, no així per al retallador, que, per estar en contacte amb el bou, té la consideració d'esportista, i es crea la figura del voluntari taurí.

La Federació ha traslladat a l'administració la "necessitat urgent" de confirmar la data del 27 de setembre per a publicar l'orde que regule l'activitat i confia que, en cas de rebre llum verda de la Generalitat, puguen reprendre els festejos tan prompte com siga possible.

També et pot interessar

stats